07/09/2021 07/09/2021 Στο ναό της Μονής “Αλεξάνδρου Βλαχούτς” στο Βασλούι τελέστηκε η ακολουθία των εγκαινίων, την Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου 2021, είκοσι χρόνια μετά την ίδρυσή της μονής. Στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία που τελέστηκε προηξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μολδαβίας και Μπουκοβίνης κ. Θεοφάνης, πλαισιούμενος από τους Θεοφιλεστάτους Επισκόπους Χουσίου κ. Ιγνάτιος και Δέβας και Χουνεντοάρας κ. Γουρίας. Μετά...
07 Σεπτεμβρίου, 2021 - 11:55
Τελευταία ενημέρωση: 07/09/2021 - 11:44

Πλήθος πιστών σε Εγκαίνια ναού στο Βασλούι

Διαδώστε:
Πλήθος πιστών σε Εγκαίνια ναού στο Βασλούι

Στο ναό της Μονής “Αλεξάνδρου Βλαχούτς” στο Βασλούι τελέστηκε η ακολουθία των εγκαινίων, την Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου 2021, είκοσι χρόνια μετά την ίδρυσή της μονής.

Στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία που τελέστηκε προηξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μολδαβίας και Μπουκοβίνης κ. Θεοφάνης, πλαισιούμενος από τους Θεοφιλεστάτους Επισκόπους Χουσίου κ. Ιγνάτιος και Δέβας και Χουνεντοάρας κ. Γουρίας.

Μετά την τελετή των εγκαινίων ακολούθησε η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον εξωτερικό χώρος της μονής. Λόγω του πλήθους πιστών που είχαν πρεσέλθει, τοποθετήθηκε μια μεγάλη οθόνη με σκοπό να μεταδίδεται μέσα από εκεί ολόκληρη η τελετή των εγκαινίων και η Θεία Λειτουργία.

Ο μητροπολίτης Μολδαβίας κ. Θεοφάνης κατά το κήρυγμα μίλησε για τη συγχώρεση, τονίζοντας: «Το Ιερό Ευαγγέλιο μας δείχνει ότι οι άνθρωποι χωρίζονται σε δύο κατηγορίες και, στη ζωή μας, ανήκουμε στη μία ή στην άλλη. Μας παρουσιάζονται δύο άτομα, ένα που συγχωρεί και ένα που, αν και συγχωρείται, δεν συγχωρεί. Η εκκλησία, μας καλεί να επιλέξουμε σε ποια κατηγορία ανήκουμε και έπειτα να την ακολουθήσουμε».

Επίσης, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Χουσίου κ. Ιγνάτιος, μίλησε, παροτρύνοντας κάθε πιστό να απαθανατίσει την εικόνα του Χριστού στη δική του καρδιά και ψυχή. «Βιώσαμε ένα θαύμα σήμερα: το θαύμα του να είσαι στον παράδεισο! Μέσω του μυστηρίου της Θείας Ευχαριστίας, βρεθήκαμε στον ουρανό. Έτσι προσευχόμαστε στη Λειτουργία: Έχοντας τις καρδιές μας στον Ουρανό. Ας αποστασιοποιηθούμε από μέριμνες και όλα όσα σχετίζονται με τον γήινο κόσμο, και ας αναζητήσουμε τη Βασιλεία του Θεού ».

Τέλος, Επίσκοπος Χουσίου κ. Ιγνάτιος απέδωσε τιμητικές διακρίσεις σε όσους συμμετείχαν στις εργασίες του μοναστηριακού συγκροτήματος. Ευχαρίστησε ιδιαιτέρως τις αρχές, που συνέβαλαν στην κατασκευή ενός σύγχρονου δρόμου, όπου διευκολύνει την πρόσβαση των προσκυνητών προς το μοναστήρι.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων