12/02/2020 12/02/2020 Συνεδρίασε χθες Τρίτη 11 Φεβρουαρίου το Εθνικό Συμβούλιο Εκκλησίας στη Ρουμανίας, προεδρεύοντος του Πατριάρχη Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ. Κατά τη διάρκεια της ετήσιας συνεδρίασης αναλύθηκε η δραστηριότητα της Εκκλησίας το 2019 και υποβλήθηκαν προτάσεις για το 2020. Ο Μακαριώτατος παρουσίασε επίσης στοιχεία αναφορικά με τις προσπάθειες που έγιναν από την Ρουμανική Ορθόδοξη Εκκλησία στον φιλανθρωπικό τομέα:...
12 Φεβρουαρίου, 2020 - 8:44
Τελευταία ενημέρωση: 12/02/2020 - 9:06

Πλούσιο φιλανθρωπικό έργο από τη Ρουμανική Εκκλησία

Διαδώστε:
Πλούσιο φιλανθρωπικό έργο από τη Ρουμανική Εκκλησία

Συνεδρίασε χθες Τρίτη 11 Φεβρουαρίου το Εθνικό Συμβούλιο Εκκλησίας στη Ρουμανίας, προεδρεύοντος του Πατριάρχη Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ. Κατά τη διάρκεια της ετήσιας συνεδρίασης αναλύθηκε η δραστηριότητα της Εκκλησίας το 2019 και υποβλήθηκαν προτάσεις για το 2020.

Ο Μακαριώτατος παρουσίασε επίσης στοιχεία αναφορικά με τις προσπάθειες που έγιναν από την Ρουμανική Ορθόδοξη Εκκλησία στον φιλανθρωπικό τομέα:
“Η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ρουμανίας πραγματοποίησε φιλανθρωπικές δράσεις σε 796 κοινωνικούς θεσμούς και υπηρεσίες” δήλωσε ο Πατριάρχης Ρουμανίας και πρόσθεσε ότι το σύνολο των χρημάτων που διατέθηκαν ανήλθε σε περίπου 32 εκατομμύρια ευρώ.

“Ωστόσο, το ποσό αυτό δεν περιλαμβάνει τις δαπάνες για πολλές φιλανθρωπικές δραστηριότητες των ενοριών και των μοναστηρίων υπέρ των ασθενών, των ηλικιωμένων, των παιδιών και των φτωχών που δεν έχουν ακόμα ποσοτικοποιηθεί οικονομικά” υπογράμμισε ο Προκαθήμενος της Ρουμανικής Εκκλησίας.

Το Εθνικό Συμβούλιο Εκκλησίας είναι το κεντρικό εκτελεστικό όργανο της Ιεράς Συνόδου και της Εθνικής Εκκλησιαστικής Συνέλευσης.

Με πληροφορίες από το basilica.ro

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων