18/11/2019 18/11/2019 “Ο πλούτος και η φτώχεια δεν είναι αυτοσκοπός. Είναι μια ευκαιρία να πλησιάσουμε ή να απομακρυνθούμε από τον Θεό και τους άλλους”.  Αυτό δήλωσε ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ τονίζοντας ότι  «ούτε ο πλούτος ούτε η φτώχεια μας φέρνουν σωτηρία, αλλά ο τρόπος που χρησιμοποιούμε τον πλούτο και πώς μετατρέπουμε την υλική φτώχεια σε πλούτο...
18 Νοεμβρίου, 2019 - 8:44
Τελευταία ενημέρωση: 18/11/2019 - 9:09

 «Πλούτος και φτώχεια δεν είναι αυτοσκοπός»

Διαδώστε:
 «Πλούτος και φτώχεια δεν είναι αυτοσκοπός»

“Ο πλούτος και η φτώχεια δεν είναι αυτοσκοπός. Είναι μια ευκαιρία να πλησιάσουμε ή να απομακρυνθούμε από τον Θεό και τους άλλους”.  Αυτό δήλωσε ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ τονίζοντας ότι  «ούτε ο πλούτος ούτε η φτώχεια μας φέρνουν σωτηρία, αλλά ο τρόπος που χρησιμοποιούμε τον πλούτο και πώς μετατρέπουμε την υλική φτώχεια σε πλούτο της ψυχής μέσω της πίστης, της προσευχής και της καλλιέργειας των αρετών”.

Ο Πατριάρχης Ρουμανίας υπογράμμισε ότι «ο πλούτος δεν είναι κακός από μόνος του», επειδή προέρχεται από τον Θεό.

“Ο πλούσιος άνθρωπος δεν κριθεί σκληρά από τον Θεό επειδή ήταν πλούσιος, επειδή ο πλούτος του ήρθε απροσδόκητα από τον Θεό, αλλά θα κριθεί επειδή δεν ευχαριστούσε τον Θεό για τα πλούτη και δεν έδωσε στους φτωχούς τίποτα από αυτό που είχε σε αφθονία”.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων