18/11/2019 18/11/2019 «Ο πλούτος και η φτώχεια δεν είναι αυτοσκοπός. Είναι μια ευκαιρία να πλησιάσουμε ή να απομακρυνθούμε από τον Θεό και τους άλλους».  Αυτό δήλωσε ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ τονίζοντας ότι  «ούτε ο πλούτος ούτε η φτώχεια μας φέρνουν σωτηρία, αλλά ο τρόπος που χρησιμοποιούμε τον πλούτο και πώς μετατρέπουμε την υλική φτώχεια σε πλούτο...
18 Νοεμβρίου, 2019 - 8:44
Τελευταία ενημέρωση: 18/11/2019 - 9:09

 «Πλούτος και φτώχεια δεν είναι αυτοσκοπός»

Διαδώστε:
 «Πλούτος και φτώχεια δεν είναι αυτοσκοπός»

«Ο πλούτος και η φτώχεια δεν είναι αυτοσκοπός. Είναι μια ευκαιρία να πλησιάσουμε ή να απομακρυνθούμε από τον Θεό και τους άλλους».  Αυτό δήλωσε ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ τονίζοντας ότι  «ούτε ο πλούτος ούτε η φτώχεια μας φέρνουν σωτηρία, αλλά ο τρόπος που χρησιμοποιούμε τον πλούτο και πώς μετατρέπουμε την υλική φτώχεια σε πλούτο της ψυχής μέσω της πίστης, της προσευχής και της καλλιέργειας των αρετών».

Ο Πατριάρχης Ρουμανίας υπογράμμισε ότι «ο πλούτος δεν είναι κακός από μόνος του», επειδή προέρχεται από τον Θεό.

«Ο πλούσιος άνθρωπος δεν κριθεί σκληρά από τον Θεό επειδή ήταν πλούσιος, επειδή ο πλούτος του ήρθε απροσδόκητα από τον Θεό, αλλά θα κριθεί επειδή δεν ευχαριστούσε τον Θεό για τα πλούτη και δεν έδωσε στους φτωχούς τίποτα από αυτό που είχε σε αφθονία».

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων