14/01/2022 14/01/2022 Ο εκπρόσωπος του Πατριαρχείου στην Κύπρο, π. Mihai Petre, παρασημοφορήθηκε από τον Πρόεδρο της Ρουμανίας, Κλάους Βέρνερ Γιοχάνις, με το παράσημο «Πολιτιστική Αξία» στο βαθμό του “Ιππότη” για την εδραίωση της εθνικής πνευματικότητας και του Ρουμάνικου πολιτισμού στην Κυπριακή Δημοκρατία. Της Σβετλάνα Λεβίτσκι Το διάταγμα για την παρασημοφόρηση του π. Mihai Petre υπογράφηκε από τον...
14 Ιανουαρίου, 2022 - 17:55
Τελευταία ενημέρωση: 14/01/2022 - 17:58

Πολιτιστικό παράσημο στον εκπρόσωπο του Πατριαρχείου στην Κύπρο

Διαδώστε:
Πολιτιστικό παράσημο στον εκπρόσωπο του Πατριαρχείου στην Κύπρο

Ο εκπρόσωπος του Πατριαρχείου στην Κύπρο, π. Mihai Petre, παρασημοφορήθηκε από τον Πρόεδρο της Ρουμανίας, Κλάους Βέρνερ Γιοχάνις, με το παράσημο «Πολιτιστική Αξία» στο βαθμό του “Ιππότη” για την εδραίωση της εθνικής πνευματικότητας και του Ρουμάνικου πολιτισμού στην Κυπριακή Δημοκρατία.

Της Σβετλάνα Λεβίτσκι

Το διάταγμα για την παρασημοφόρηση του π. Mihai Petre υπογράφηκε από τον Πρόεδρο της Ρουμανίας στις 6 Ιανουαρίου ως ένδειξη εκτίμησης “για την αφοσίωση με την οποία συμμετείχε στη διατήρηση της ταυτότητας των ρουμανικών κοινοτήτων στο εξωτερικό”, όπως αναφέρει ανακοίνωση της Προεδρίας.

Ο π. Mihai Petre, πρώην καθηγητής στο Ορθόδοξο Θεολογικό Σεμινάριο στο Μπουζάου, βρίσκεται στη Ρουμανική Ορθόδοξη κοινότητα στη Λευκωσία από το 1995.

Η δραστηριότητα αυτής της Ορθόδοξης κοινότητας στοχεύει στην ποιμαντική φροντίδα των Ρουμάνων στην επικράτεια της Κύπρου. Περιοδικά, η κοινότητα οργανώνει φιλανθρωπικά έργα και προγράμματα που έχουν σκοπό να βοηθήσουν τόσο τους Ρουμάνους που εγκαταστάθηκαν εκεί όσο και εκείνους στη Ρουμανία.

Πηγή φωτογραφίας: Veronica Ivanov / Facebook

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων