30/09/2019 30/09/2019 Για τη μεγάλη σημασία που έχει στην ζωή του Χριστιανού, να αγαπάμε και να προσευχόμαστε για τους εχθρούς μας, μίλησε ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ. “Η αληθινή ζωή του ανθρώπου, είναι μια ζωή μέσα στην καλοσύνη”, τόνισε ο Προκαθήμενος της Ρουμανικής Εκκλησίας, και πρόσθεσε ότι επειδή είναι στην κατώτερη φύση του ανθρώπου η εκδίκηση κάθε...
30 Σεπτεμβρίου, 2019 - 9:23
Τελευταία ενημέρωση: 30/09/2019 - 9:13

Πως να προσευχόμαστε για τον εχθρό μας

Διαδώστε:
Πως να προσευχόμαστε για τον εχθρό μας

Για τη μεγάλη σημασία που έχει στην ζωή του Χριστιανού, να αγαπάμε και να προσευχόμαστε για τους εχθρούς μας, μίλησε ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ.

“Η αληθινή ζωή του ανθρώπου, είναι μια ζωή μέσα στην καλοσύνη”, τόνισε ο Προκαθήμενος της Ρουμανικής Εκκλησίας, και πρόσθεσε ότι επειδή είναι στην κατώτερη φύση του ανθρώπου η εκδίκηση κάθε προσπάθεια να αφήσουμε τον εγωισμό μας και αγαπήσουμε τους εχθρούς μας, είναι δύσκολη.

“Η αγάπη για τους εχθρούς μας , έχει ως πρώτο βήμα την προσευχή μας για αυτού”, είπε ο Πατριάρχης λέγοντας ότι ο Χριστιανός πρέπει να προσεύχεται για όσους κάνουν λάθος.

“Προσευχόμαστε γι ‘αυτούς, όχι για να τους τιμωρήσουμε ή να τους καταστρέψουμε, αλλά για να τους διορθώσουμε, να αλλάξουμε τον τρόπο σκέψης τους. Αυτή η μεταμόρφωση της κακίας των εχθρών σε καλοσύνη ολοκληρώνεται μετά από μια μακρά προσευχή” υπογράμμισε.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων