13/12/2022 13/12/2022 Δώρα και χαρά μοίρασε η εν Ρουμανία Ορθόδοξη Εκκλησία σε οικονομικά ευάλωτες οικογένειες, γεμίζοντας τες με ελπίδα ενόψει της εορτής των Χριστουγέννων. Εθελοντές και ιερείς έφθασαν σε απομονωμένα χωριά αλλά και σε κάθε οικία που αντιμετώπιζε δυσκολίες, δείχνοντας ελεήμονα αγάπη και αφουγκράζοντας τις ανησυχίες τους. Της Σβετλάνα Λεβίτσκι Καραβάνι με δώρα για τα παιδιά της...
13 Δεκεμβρίου, 2022 - 11:57
Τελευταία ενημέρωση: 13/12/2022 - 11:59

Πράξεις αγάπης σε ευάλωτους πολίτες ενόψει των Χριστουγέννων

Διαδώστε:
Πράξεις αγάπης σε ευάλωτους πολίτες ενόψει των Χριστουγέννων

Δώρα και χαρά μοίρασε η εν Ρουμανία Ορθόδοξη Εκκλησία σε οικονομικά ευάλωτες οικογένειες, γεμίζοντας τες με ελπίδα ενόψει της εορτής των Χριστουγέννων. Εθελοντές και ιερείς έφθασαν σε απομονωμένα χωριά αλλά και σε κάθε οικία που αντιμετώπιζε δυσκολίες, δείχνοντας ελεήμονα αγάπη και αφουγκράζοντας τις ανησυχίες τους.

  • Της Σβετλάνα Λεβίτσκι

Καραβάνι με δώρα για τα παιδιά της Επισκοπής Χουσίου

Το καραβάνι «Δώρα Χριστουγέννων» μοίραζε δώρα σε παιδιά από τα χωριά της Επισκοπής Χουσίου. Η δράση θα συνεχιστεί έως και την επόμενη εβδομάδα. Οικογένειες που είναι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση και που έχουν παιδιά έλαβαν είδη ρουχισμού και υποδημάτων, διάφορες άλλες προμήθειες ακόμα και ένα δέντρο Χριστουγέννων.

Ο Σύλλογος «Ορθόδοξη Φιλανθρωπία» Χουσίου μέσω δύο εκστρατειών παρέχει βοήθεια σε οικονομικά ευάλωτες οικογένειες. Η πρώτη εκστρατεία ονομάζεται καραβάνι «Δώρα Χριστουγέννων» και προσφέρει  ρούχα και τρόφιμα.

Η δεύτερη εκστρατεία φέρει τον τίτλο «Γράμμα στον Άγιο Βασίλη» και απευθύνεται σε παιδιά από τα Κέντρα Ημέρας του Συλλόγου, καθώς και σε οικογένειες με δύσκολη οικονομική κατάσταση, από τις τρεις ενορίες της Επισκοπής Χουσίου. Αυτή η εκστρατεία θα ολοκληρωθεί στις 19 Δεκεμβρίου, με στόχο πάνω από 1.000 παιδιά από τα κοινωνικά κέντρα της Επισκοπής λάβουν τα δώρα που ζήτησαν από τον Άγιο Βασίλη.

Καρδιολόγοι από το Ιάσιο παρείχαν δωρεάν ιατρικές συμβουλές

Ομάδα γιατρών από το Καρδιολογικό Ινστιτούτο στο Ιάσιο πρόσφερε δωρεάν ιατρική βοήθεια στους κατοίκους της Ενορίας Αγίων Λουκά, αρχιεπίσκοπο Συμφερουπόλεως και Κριμαίας και Διονύσιο Ερχάν, στην περιοχή Ελιζαβετόβκα, από το Ντοντοσένι, της Δημοκρατίας της Μολδαβίας.

Ο π. Emanuel Urecheanu της τοπικής Ενορίας, ο οποίος είναι παραϊατρός ειδικευμένος στην καρδιαγγειακή χειρουργική, επισκέφθηκε μαζί με γιατρούς από το Ιάσιο και τον π. Hieromonah Damian Stoian τους καθηλωμένους στο κρεβάτι κατοίκους της ενορίας.

Πέντε άτομα έλαβαν βοήθεια στο σπίτι και περισσότερα από 30 άλλα άτομα έλαβαν δωρεάν συμβουλές στην ενορία.

«Η ζωή του π. Emanuel Urecheanu είναι ένας συνδυασμός μεταξύ της θεραπείας των ψυχών, μέσω της χάρης της ιεροσύνης, και της θεραπείας των σωμάτων μέσω της ιατρικής του υπηρεσίας. Ελπίζουμε αυτές οι δράσεις να επεκταθούν και σε άλλες ενορίες, και ο π. Emanuel Urecheanu να εντοπίσει τέτοιες περιπτώσεις σε μικρά χωριά που δεν έχουν ιατρικά κέντρα», είπε ο Αρχιμανδρίτης π. Constantin Olariu.

Χρηστικά δώρα σε 50 οικογένειες ηλικιωμένων

Ο Σύλλογος Χριστιανών-Ορθοδόξων Φοιτητών (ASCOR) – παράρτημα στην Άλμπα Ιούλια προσέφερε δώρα σε 50 οικογένειες από την κοινότητα Ρεμέτς,

Σκοπός της δράσης ήταν να στηρίξουν τους ηλικιωμένους της συγκεκριμένης τοποθεσίας και να μοιραστούν τη χαρά της Γέννησης του Κυρίου.

«Τα μέλη κάθε οικογένειας έλαβαν πολυάριθμα δώρα που αποτελούνταν από τρόφιμα και Βιβλία Προσευχητάρια, αλλά και αντικείμενα όπως αδιάβροχα ρούχα ή φακούς, που εξαιρετικά χρήσιμα για την καθημερινή ζωή. Όλα αυτά αγοράστηκαν από τις δωρεές που έλαβε ο Σύλλογος κατά την τρέχουσα χρονιά», όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα της Αρχιεπισκοπής Άλμπα Ιούλια.

Επίσης οι νεαροί εθελοντές είπαν και τα κάλαντα σε κάθε οικογένεια ξεχωριστά, προαναγγέλλοντας με μεγάλη χαρά τη Γέννηση του Σωτήρος Ιησού Χριστού.

Φωτογραφίες Basilica (Daniel Andreika, Episcopia Hușilor)

Με πληροφορίες από Basilica (Iulian Dumitrascu, Ștefana Totorcea, Alexandru Boboc)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων