14/02/2021 14/02/2021 Ο Ιερέας π. Ιωάννης Pădurariu, διακονεί στο Νοσοκομείο “Άγιος Σπυρίδωνας” στο Ιάσιο της Ρουμανίας, όπου πολλοί ασθενείς με κορωνοϊό νοσηλεύονται. Ο Ιερέας τονίζει ότι η αποστολή του κατά τη διάρκεια της πανδημίας ομοιάζει με αυτή του πυροσβέστη “με την έννοια ότι πρέπει να είσαι παρών ανά πάσα στιγμή στο νοσοκομείο, πρωί μεσημέρι βράδυ”.  “Με έχουν ειδοποιήσει...
14 Φεβρουαρίου, 2021 - 9:45
Τελευταία ενημέρωση: 14/02/2021 - 8:35

“Πρέπει να είσαι ανά πάσα στιγμή στο νοσοκομείο”

Διαδώστε:
“Πρέπει να είσαι ανά πάσα στιγμή στο νοσοκομείο”

Ο Ιερέας π. Ιωάννης Pădurariu, διακονεί στο Νοσοκομείο “Άγιος Σπυρίδωνας” στο Ιάσιο της Ρουμανίας, όπου πολλοί ασθενείς με κορωνοϊό νοσηλεύονται. Ο Ιερέας τονίζει ότι η αποστολή του κατά τη διάρκεια της πανδημίας ομοιάζει με αυτή του πυροσβέστη “με την έννοια ότι πρέπει να είσαι παρών ανά πάσα στιγμή στο νοσοκομείο, πρωί μεσημέρι βράδυ”. 

“Με έχουν ειδοποιήσει 1:00 η ώρα τη νύχτα ότι οι ασθενείς χρειάζονται την υποστήριξή μου, πρέπει να προσφέρω την πνευματική υποστήριξη σε όσους αισθάνονται την ανάγκη να βοηθηθούν από έναν Ιερέα” σημειώνει ο π. Ιωάννης ο οποίος συμπλήρωσε το Σάββατο ένα έτος διακονίας στο Νοσοκομείο του “Αγίου Σπυρίδωνα” στο Ιάσιο.

Ο π. Ιωάννης αναπτύσσει συχνά τη χριστιανική διδασκαλία στο θέμα του θανάτου και την αντιμετώπιση της ασθένειας. “Υπάρχουν δύο μεγάλοι φόβοι στον άνθρωπο, ο φόβος του πόνου και ο φόβος του θανάτου. Νομίζω ότι πιο φοβερός είναι ο φόβος του πόνου και του βασανισμού για τον άνθρωπο”.

Επιπλέον ο Ιερέας σημειώνει “Μερικές φορές τα φάρμακα δεν βοηθούν έναν ασθενή, παρόλο που έχουμε εξαιρετικούς ιατρούς στο νοσοκομείο και δίνουν όλη τους τη φροντίδα στους ασθενείς. Μερικές φορές λόγω της  υγείας των ασθενών συνειδητοποιούν ότι η μόνη τους διαφυγή είναι ο Θεός. Διαπιστώνω ότι όταν τους διαβάζω προσευχές, όταν συνομιλώ μαζί τους και τους ευλογώ τότε έχουν άλλη δύναμη για να συνεχίσουν να αντιμετωπίζουν τις ασθένειες, τον πόνο και την δοκιμασία τους. Ακόμα και τη σκέψη ότι μπορεί να πεθάνουν”.

Ο π. Ιωάννης, ο οποίος μαζί με την πρεσβυτέρα του και τα τέσσερα παιδιά τους νόσησαν με κορωνοϊό, σημειώνει “Ας δούμε την ασθένεια ως πραγματικότητα της ζωής μας. Το να αρνηθεί κάποιος ότι υπάρχει ο κορωνοϊός είναι λάθος. Πρέπει όλοι να γνωρίζουμε ότι υπάρχει και ότι επηρεάζει τη ζωή μας, το γνωρίζουμε και ταυτόχρονα πιστεύουμε ότι ο Θεός μας βοηθά και δεν φεύγει ποτέ από δίπλα μας τις δύσκολες στιγμές. Αν έχουμε πίστη στον Θεό μπορούμε να τα αντιμετωπίσουμε όλα”.

Ο π. Ιωάννης καταλήγει τονίζοντας: “Δεν μπορούμε να ζήσουμε με φόβο ότι κανείς δεν ξέρει τι μπορεί να συμβεί, αλλά να συνειδητοποιήσουμε ότι πρέπει να προστατεύσουμε τον εαυτό μας και τους γύρω μας. Η πρόληψη πρέπει να επικρατεί σε αυτές τις στιγμές”.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων