04/11/2020 04/11/2020 Οι εργασίες κατεδάφισης στην Ιορδανία έχουν ολοκληρωθεί και ο Ισραηλινός Στρατός διεξάγει ελέγχους ασφαλείας για νάρκες σε περίμετρο περίπου ενός εκατομμυρίου τετραγωνικών μέτρων. Οι εκπρόσωποι του Ρουμανικού Πατριαρχείου στους Αγίους Τόπους ελπίζουν ότι σύντομα θα μπορέσουν να πάνε με ειδικούς στο ρουμανικό ερημητήριο για να ξεκινήσουν το πρόγραμμα αποκατάστασης. “Έχουμε 10.000 τετραγωνικά μέτρα στις όχθες...
04 Νοεμβρίου, 2020 - 17:29
Τελευταία ενημέρωση: 04/11/2020 - 17:38

Προς αποκατάσταση το ρουμανικό ερημητήριο στους Αγίους Τόπους

Διαδώστε:
Προς αποκατάσταση το ρουμανικό ερημητήριο στους Αγίους Τόπους

Οι εργασίες κατεδάφισης στην Ιορδανία έχουν ολοκληρωθεί και ο Ισραηλινός Στρατός διεξάγει ελέγχους ασφαλείας για νάρκες σε περίμετρο περίπου ενός εκατομμυρίου τετραγωνικών μέτρων. Οι εκπρόσωποι του Ρουμανικού Πατριαρχείου στους Αγίους Τόπους ελπίζουν ότι σύντομα θα μπορέσουν να πάνε με ειδικούς στο ρουμανικό ερημητήριο για να ξεκινήσουν το πρόγραμμα αποκατάστασης.

“Έχουμε 10.000 τετραγωνικά μέτρα στις όχθες του ποταμού Ιορδάνη. Η περιοχή ονομάζεται Qasr al-Yahud και βρίσκεται ακριβώς δίπλα στον τόπο του βαπτίσματος του Κυρίου. Ο Άγιος Ιωάννης Ιακώβ υπηρέτησε εκεί», θυμάται ο Αρχιμ. Θεόφιλος Anastasoaie, εκπρόσωπος του Ρουμανικού Πατριαρχείου στους Αγίους Τόπους.

“Ελπίζουμε ότι μόλις το επιτρέψει η κατάσταση, επειδή υπάρχουν ορισμένοι περιορισμοί πρόσβασης, μπορούμε να εισέλθουμε με τους ειδικούς μας για τα απαραίτητα μέτρα για την ανάπτυξη του έργου και την αποκατάσταση του Ρουμανικού Οικισμού στην Ιορδανία”, δήλωσε ο Αρχιμ. Θεόφιλος στο Trinitas TV.

Στα μέσα του περασμένου έτους, οι εκπρόσωποι του Ρουμανικού Πατριαρχείου στα Άγια Μέρη κατάφεραν να μπουν στην εκκλησία του ερημητηρίου. Εκεί αντίκρυσαν το τέμπλο χωρίς εικόνες, τις πόρτες κατεδαφισμένες και τον κεντρικό πύργο, που είχε πέσει, μέσα στην εκκλησία.

Από το 1970 απαγορεύτηκε η πρόσβαση στην περιοχή, αφού μετά την ένοπλη σύγκρουση του 1967 βρέθηκαν νάρκες στην γεωγραφική περιοχή από τις οποίες πολλά κελιά και κτίρια καταστράφηκαν. 

Ο Ρουμανικός οικισμός βρίσκεται από το 1931 στην περιοχή με απόφαση της παλαιστινιακής κυβέρνησης με την οποία είχε μοιραστεί η περιοχή σε θρησκευτικές κοινότητες. Μέσω του αντιπροσώπου του, Ιερομονάχου Γερασίμου (Λούκα) το Πατριαρχείο Ρουμανίας κατάφερε και ολοκλήρωσε τις ενέργειες και το 1933 στις 3 Ιανουαρίου απέκτησε τη γη 10.000τμ. Ο τότε Πατριάρχης Ρουμανίας Μύρων έδωσε την ευλογία του και στις 25 Απριλίου 1935 έγινε η τοποθέτηση του θεμελίου λίθου της ρουμανικής Εκκλησία στις όχθες του ποταμού Ιορδάνη.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων