22/07/2022 22/07/2022 Προσευχόμενος γιόρτασε τα 71α γενέθλιά του ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ, σήμερα, Παρασκευή, 22 Ιουλίου 2022. Το πρωί των γενεθλίων του, ο Μακαριώτατος μαζί με Επισκόπους, ιερείς, πατριαρχικούς και επισκοπικούς συμβούλους και εκπροσώπους των κρατικών αρχών, συμμετείχε στην δοξολογική ακολουθία «Te Deum», που τελέστηκε στον Πατριαρχικό Καθεδρικό Ναό από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Νότιας Βεσσαραβίας...
22 Ιουλίου, 2022 - 15:50
Τελευταία ενημέρωση: 22/07/2022 - 16:16

Προσευχόμενος πέρασε και φέτος τα γενέθλιά του ο Πατριάρχης Ρουμανίας

Διαδώστε:
Προσευχόμενος πέρασε και φέτος τα γενέθλιά του ο Πατριάρχης Ρουμανίας

Προσευχόμενος γιόρτασε τα 71α γενέθλιά του ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ, σήμερα, Παρασκευή, 22 Ιουλίου 2022. Το πρωί των γενεθλίων του, ο Μακαριώτατος μαζί με Επισκόπους, ιερείς, πατριαρχικούς και επισκοπικούς συμβούλους και εκπροσώπους των κρατικών αρχών, συμμετείχε στην δοξολογική ακολουθία «Te Deum», που τελέστηκε στον Πατριαρχικό Καθεδρικό Ναό από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Νότιας Βεσσαραβίας κ. Βενιαμίν, ως ευχαριστήριος προς την Αγία Τριάδα για τις ευεργεσίες και τα επιτεύγματα του Πατριάρχη τόσο στη ζωή της Ρουμανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας όσο και προσωπικώς. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε εορταστική εκδήλωση στο Πατριαρχικό Μέγαρο.

Επιμέλεια: Ευγενία Δίτσα

Η επετειακή εκδήλωση ξεκίνησε το πρωί της Παρασκευής στον Πατριαρχικό Καθεδρικό Ναό στο Βουκουρέστι με τη Θεία Λειτουργία από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Νότιας Βεσσαραβίας, κατά την οποία τελέστηκε ευχαριστήρια δέηση για τις ευλογίες που δόθηκαν στον Προκαθήμενο της ρουμανικής Εκκλησίας.

Στο τέλος της λειτουργίας Te Deum, ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Κάτω Δουνάβεως κ. Κασσιανός ευχήθηκε στον Πατριάρχη, λέγοντας πως «αυτή η ημέρα αποτελεί γιορτή για τους απανταχού Ρουμάνους ορθόδοξους πιστούς, οι οποίοι ευχαριστούν τον Θεό, στην εκκλησία και όχι μόνο, για το δώρο της χειροτονίας του Μακαριωτάτου Πατριάρχη Δανιήλ ως προκαθημένου της Ορθόδοξης Εκκλησίας στη Ρουμανία. «Ο Πατριάρχης ευχαριστεί τον Θεό, μαζί με εμάς, για το ιερό δώρο της ζωής, που έλαβε από ευσεβείς γονείς, μεταβαίνοντας στη συνέχεια στην αγκαλιά άλλων γονέων και γενόμενος, μέσα από τους δασκάλους του, μεγαλώνοντας, ένας σπουδαίος θεολόγος, που πάντα αναζητούσε το φως από τον Κύριο Ιησού Χριστό και ως εκ τούτου και της Αγίας Τριάδος.

Ο Σεβασμιώτατος υπενθύμισε εν συντομία την πλούσια ιεραποστολική, ποιμαντική και φιλανθρωπική δραστηριότητα που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία, με την προτροπή και την ευλογία του μακαριστού Πατριάρχη Δανιήλ, που συχνά παρουσιάζεται μέσω των συνιστωσών του Κέντρου Τύπου «BASILICA», με στόχο την ενθάρρυνση των Ρουμάνων Ορθοδόξων πιστών, να εμμένουν στην προσευχή και στην αγάπη προς τον Θεό και τον πλησίον τους και να κάνουν καλές πράξεις.

Στο τέλος της ομιλίας του, ο Αρχιεπίσκοπος δώρισε στον Πατριάρχη Δανιήλ, εκ μέρους της Ιεράς Συνόδου, μια εικόνα της Θεοτόκου κι ένα όμορφο καλάθι με λουλούδια.

Ευγνωμοσύνη στους φυσικούς και πνευματικούς γονείς

Από την πλευρά του, ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ρουμανίας ευχαρίστησε τον ιεράρχη που μίλησε εκ μέρους της Ιεράς Συνόδου, αλλά και όλους τους παρευρισκόμενους, που από κοινού ανέπεμψαν δέηση στον Θεό. Κυρίως, όμως; ευχαρίστησε τους φυσικούς και τους πνευματικούς γονείς του. «Είναι μια ημέρα ευγνωμοσύνης για όσα έχουμε λάβει από γονείς, δασκάλους, φίλους και από όλους αυτούς που μας βοήθησαν στη ζωή. Σε αυτές τις στιγμές πρέπει να προσευχόμαστε στον Θεό για βοήθεια, για να συνεχίσουμε το καλό και χρήσιμο έργο για την Εκκλησία και τους ανθρώπους, δηλαδή το έργο της πνευματικής οικοδόμησης, από καρδιάς, αλλά και το έργο της οικοδόμησης νέων ναών, νέων θεολογικών σχολών και πολιτιστικών ή διαμεσολαβητικών δραστηριοτήτων. Όλα αυτά είναι όπλα της διακονίας της Εκκλησίας προς τον λαό. Έχουμε μεγάλες χαρές όταν διαπιστώνουμε ότι οι μαθητές του σεμιναρίου και οι θεολόγοι επιτυγχάνουν όμορφα αποτελέσματα στη διδασκαλία και φωτίζεται ο νους τους. για να υπηρετήσουν τον Χριστό και το Ευαγγέλιό Του. Χαιρόμαστε, επίσης, όταν βλέπουμε ότι, σε όλη τη χώρα μας, οι ρουμανικές ορθόδοξες κοινότητες αναπτύσσουν όμορφα προγράμματα και δραστηριότητες, ενώνοντας την προσευχή με τη δράση και την επιμέλεια με τη γενναιοδωρία. Σημειώνω ιδιαίτερα τη δουλειά που έγινε στη Βεσσαραβία, αλλά και σε άλλα μέρη της ρουμανικής διασποράς. Προσευχόμαστε στην Αγία Τριάδα, την Θεοτόκο και όλους τους αγίους να μας χαρίζουν ειρήνη, χαρά, υγεία και σωτηρία», τόνισε ο Μακαριώτατος.

Επετειακή στιγμή στο Μέγαρο του Πατριαρχείου

Μετά τις ακολουθίες, στον Πατριαρχικό Καθεδρικό Ναό διαβάστηκαν τα μηνύματα των κρατικών και τοπικών φορέων προς τον Πατριάρχη.

Πηγή: ziarullumina.ro

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων