29/09/2019 29/09/2019 Το Οικουμενικό Πατριαρχείο επισκέφθηκαν τις προηγούμενες ημέρες Ρουμάνοι προσκυνητές από την Αρχιεπισκοπή Μπαζαίου και Βρατσέας με επικεφαλής τον Σεβ. Αρχιεπίσκοπο κ. Κυπριανό. Πρώτος σταθμός της επίσκεψης τους ήταν το Φανάρι όπου έτυχαν θερμής υποδοχής από τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο. Ο Παναγιώτατος αναφέρθηκε στους ιδιαίτερους δεσμούς του Οικουμενικού Πατριαρχείου με το Πατριαρχείο της Ρουμανίας και...
29 Σεπτεμβρίου, 2019 - 16:49
Τελευταία ενημέρωση: 29/09/2019 - 17:22

Προσκυνητές από την Ρουμανία στο Οικ. Πατριαρχείο

Διαδώστε:
Προσκυνητές από την Ρουμανία στο Οικ. Πατριαρχείο

Το Οικουμενικό Πατριαρχείο επισκέφθηκαν τις προηγούμενες ημέρες Ρουμάνοι προσκυνητές από την Αρχιεπισκοπή Μπαζαίου και Βρατσέας με επικεφαλής τον Σεβ. Αρχιεπίσκοπο κ. Κυπριανό.

Πρώτος σταθμός της επίσκεψης τους ήταν το Φανάρι όπου έτυχαν θερμής υποδοχής από τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο. Ο Παναγιώτατος αναφέρθηκε στους ιδιαίτερους δεσμούς του Οικουμενικού Πατριαρχείου με το Πατριαρχείο της Ρουμανίας και εξέφρασε την αγάπη του προς τον Ρουμανικό λαό.

Ως δείγμα αγάπης προς το πρόσωπο του Οικουμενικού Πατριάρχη ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος κ. Κυπριανός του δώρισε μια εικόνα του Αγίου Σάββα από το Μπαζάου.

Οι προσκυνητές επισκέφθηκαν στο διάστημα παραμονής τους στην Κωνσταντινούπολη την Αγία Σοφία και άλλους ιστορικούς ναούς, ενώ ο Αρχιεπίσκοπος κ. Κυπριανός ιερούργησε και στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής στην ρουμανική κοινότητα της Πόλης.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων