04/09/2020 04/09/2020 Την άμεση παρέμβαση του Πατριαρχείου Ρουμανίας προκάλεσαν οι δηλώσεις του πρώην υπουργού Παιδείας Ντανιέλ Φουνέριου της χώρας, ότι ορισμένοι Θεολόγοι θέτουν σε κίνδυνο την υγεία των παιδιών υποβαθμίζοντας την πανδημία Covid-19. Ο εκπρόσωπος του Πατριαρχείου Ρουμανίας Βασίλειος Μπανέσκου αντέδρασε υπογράμμισε ότι η ανησυχία του πρώην υπουργού είναι “υπερβολική και πιθανότατα αδικαιολόγητη”, προσθέτοντας ότι η Ορθόδοξη...
04 Σεπτεμβρίου, 2020 - 8:56
Τελευταία ενημέρωση: 04/09/2020 - 8:04

“Ρεαλισμός και υπευθυνότητα απέναντι στην πανδημία”

Διαδώστε:
“Ρεαλισμός και υπευθυνότητα απέναντι στην πανδημία”

Την άμεση παρέμβαση του Πατριαρχείου Ρουμανίας προκάλεσαν οι δηλώσεις του πρώην υπουργού Παιδείας Ντανιέλ Φουνέριου της χώρας, ότι ορισμένοι Θεολόγοι θέτουν σε κίνδυνο την υγεία των παιδιών υποβαθμίζοντας την πανδημία Covid-19.

Ο εκπρόσωπος του Πατριαρχείου Ρουμανίας Βασίλειος Μπανέσκου αντέδρασε υπογράμμισε ότι η ανησυχία του πρώην υπουργού είναι “υπερβολική και πιθανότατα αδικαιολόγητη”, προσθέτοντας ότι η Ορθόδοξη Εκκλησία έχει επιδείξει από την αρχή υπευθυνότητα και σοβαρότητα αναφορικά με τον κορωνοϊό.

“Η δημόσια έκκληση του κ. Ντανιέλ Φουνέριου είναι ειλικρινής, καλοπροαίρετη και ευπρόσδεκτη για όλους μας”, δήλωσε ο Β. Μπανέσκου και πρόσθεσε:
“Ευτυχώς, ωστόσο, η ανησυχία για την υποτιθέμενη παράλογη θέση στην αρχή του σχολικού έτους ορισμένων Θεολόγων σχετικά με τη σοβαρότητα της μόλυνσης είναι στην πραγματικότητα υπερβολική και πιθανότατα αδικαιολόγητη. Παρόλο που υπάρχουν εξαιρέσεις, αυτή είναι η μειοψηφία. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι καθηγητές των θρησκευτικών είναι υπάλληλοι των εκπαιδευτικών μονάδων και όχι της Εκκλησίας».

Ο εκπρόσωπος της Ορθοδόξου Εκκλησίας υπογράμμισε επίσης ότι η θέση του Πατριαρχείου της Ρουμανίας, και των εκπροσώπων της ήταν εξαρχής ρεαλιστική και σταθερή σχετικά με τους μεγάλους κινδύνους κατά τη διάρκεια της πανδημίας
“Η έντονη ανθρωπιστική εκστρατεία και προώθηση κανόνων υγείας που διεξήγαγε η Εκκλησία λέει τα πάντα για τη διάκριση που καλούμαστε να επιδείξουμε ειδικά σε περιόδους κρίσης” τόνισε.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων