10/06/2023 10/06/2023 Στο πλαίσιο της εκστρατείας «Πρόληψη και Αγωγή Υγείας», πραγματοποιήθηκε από τους εθελοντές του Εθνικού Καθεδρικού Παρεκκλησίου Βουκουρεστίου η πρώτη, για φέτος, δράση για την εκμάθηση πρώτων βοηθειών σε μαθητές που ζουν σε χωριό της Πράχοβας. Παράλληλα, τα παιδιά ειχαν την ευκαιρία να μάθουν το πώς μπορεί κανείς να αντιμετωπίσει το μπούλινγκ. Περίπου 220 μαθητές από...
10 Ιουνίου, 2023 - 12:31
Τελευταία ενημέρωση: 10/06/2023 - 12:45

Ρουμανία: 220 μαθητές έμαθαν πρώτες βοήθειες και πώς να αντιμετωπίσουν το μπούλινγκ

Διαδώστε:
Ρουμανία: 220 μαθητές έμαθαν πρώτες βοήθειες και πώς να αντιμετωπίσουν το μπούλινγκ

Στο πλαίσιο της εκστρατείας «Πρόληψη και Αγωγή Υγείας», πραγματοποιήθηκε από τους εθελοντές του Εθνικού Καθεδρικού Παρεκκλησίου Βουκουρεστίου η πρώτη, για φέτος, δράση για την εκμάθηση πρώτων βοηθειών σε μαθητές που ζουν σε χωριό της Πράχοβας. Παράλληλα, τα παιδιά ειχαν την ευκαιρία να μάθουν το πώς μπορεί κανείς να αντιμετωπίσει το μπούλινγκ.

Περίπου 220 μαθητές από το τοπικό γενικό σχολείο έλαβαν συμβουλές από ειδικούς ιατρούς και ψυχολόγους για τη διατροφή και την υγιεινή του σώματος, το σωστό βούρτσισμα των δοντιών, αλλά και τη διαχείριση του μπούλινγκ. Ομαδοποιημένοι ανά ηλικιακή ομάδα οι μαθητές έλαβαν και οδηγίες πρώτων βοηθειών.

Η ψυχοθεραπεύτρια Raluca Simion μίλησε στα παιδιά για το μπούλινγκ, τονίζοντας ότι δεν πρέπει να κρύβει κανείς το τι συμβαίνει: «Η πιο σημαντική συμβουλή θα ήταν να ξεπεράσετε την αμηχανία, τη ντροπή, τη θλίψη που νιώθετε και να πείτε σε κάποιον, σε έναν αγαπημένο ενήλικα ή σε άλλο μεγαλύτερο παιδί τι περνάτε για να ζητήσει βοήθεια. ».

Ο Dănuț Prună, συντονιστής των εθελοντών του Εθνικού Καθεδρικού Παρεκκλησιού, δήλωσε: «Είμαστε χαρούμενοι που καταφέραμε να επαναφέρουμε την εκστρατεία «Πρόληψης και Αγωγής Υγείας» στα σχολεία. Πρόκετιαι για μια πολύ χρήσιμη δραστηριότητα γιατί μέσω αυτής τα παιδιά μαθαίνουν πώς να διατηρούν την υγεία τους. Σήμερα είχαμε στην ομάδα μας έναν οδοντίατρο, έναν ειδικό στη στάση του σώματος, αλλά και έναν ψυχολόγο που δίδαξε στα παιδιά έννοιες για το μπούλινγκ, ένα φαινόμενο που διαδίδεται όλο και περισσότερο στη χώρα μας».

Η δράση οργανώθηκε από τους εθελοντές του Εθνικού Καθεδρικού Παρεκκλησίου με την υποστήριξη της ενορίας Brătășanca.

Μέσω της εκστρατείας «Πρόληψη και Αγωγή Υγείας», έχουν υποστηριχθεί μέχρι στιγμής πάνω από 17.000 άνθρωποι από τη χώρα και τη Δημοκρατία της Μολδαβίας, σύμφωνα με τους διοργανωτές.

Με πληροφορίες από Basilica (Alexandru Boboc)

Φωτογραφίες από National Cathedral Chapel Volunteers

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων