09/09/2023 09/09/2023 Η Αρχιεπισκοπή Κάτω Δουνάβεως, μέσω του Επισκοπικού Κέντρου στο Γκαλάτσι της ανατολικής Ρουμανίας και των ενοριών της, προσέφερε 3.500 σχολικές τσάντες γεμάτες με γραφική ύλη σε παιδιά από τις επαρχίες Γκαλάτσι και Μπραΐλα, με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Η κοινωνικοφιλανθρωπική δράση εντάσσεται στην εκστρατεία «Ο Χριστός στο Σχολείο» και στοχεύει στη στήριξη...
09 Σεπτεμβρίου, 2023 - 10:16
Τελευταία ενημέρωση: 09/09/2023 - 10:11

Ρουμανία: 3.500 παιδιά από την Αρχιεπισκοπή Κάτω Δουνάβεως έλαβαν δωρεάν σχολικές τσάντες

Διαδώστε:
Ρουμανία: 3.500 παιδιά από την Αρχιεπισκοπή Κάτω Δουνάβεως έλαβαν δωρεάν σχολικές τσάντες

Η Αρχιεπισκοπή Κάτω Δουνάβεως, μέσω του Επισκοπικού Κέντρου στο Γκαλάτσι της ανατολικής Ρουμανίας και των ενοριών της, προσέφερε 3.500 σχολικές τσάντες γεμάτες με γραφική ύλη σε παιδιά από τις επαρχίες Γκαλάτσι και Μπραΐλα, με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Η κοινωνικοφιλανθρωπική δράση εντάσσεται στην εκστρατεία «Ο Χριστός στο Σχολείο» και στοχεύει στη στήριξη παιδιών με περιορισμένες υλικές δυνατότητες. Κάθε τσάντα είναι εξοπλισμένη με σημειωματάρια, μολύβια, στυλό, μολύβια, μαρκαδόρους και χάρακες. Τα δύο τρίτα των σχολικών τσαντών έχουν ήδη διανεμηθεί στις ενορίες των περιοχών Μπραΐλα, Γκαλάτσι, Insuraței (Ινσουρατέι), Nicorești (Νικορέστι) και Tecuci (Τεκούτσι).

Η συνολική αξία της βοήθειας ανέρχεται σε 315.000 λέι, ποσό που καλύπτεται σε ποσοστό 60% από το Επισκοπικό Κέντρο και κατά 30% από τις ενορίες της Αρχιεπισκοπής. Το υπόλοιπο 10% του ποσού καλύφθηκε από πόρους της Αρχιεπισκοπής.

Η βοήθεια που χορηγεί η Αρχιεπισκοπή Κάτω Δουνάβεως κάθε χρόνο στους μαθητές είναι πραγματικά επωφελής για οικογένειες με πολλά παιδιά και που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες, καθώς καταφέρνουν έτσι να ενταχθούν στην κοινωνία έχοντας ό,τι χρειάζονται για ένα νέο και καλό ξεκίνημα για τη νέα σχολική χρονιά, όπως μεταδίδουν οι εκπρόσωποι της Αρχιεπισκοπής.

   

Πηγή και Φωτογραφία: Αρχιεπισκοπή Κάτω Δουνάβεως

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων