18/08/2023 18/08/2023 Σύμφωνα με τις αρχές τις αστυνομικές αρχές, περισσότεροι από 75.000 προσκυνητές επισκέφθηκαν τη Μονή Νίκουλα στη Ρουμανία αυτές τις ημέρες, για την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, όπως ενημερώνει η ιστοσελίδα της Μητρόπολης Κλουζ. Πλήθος πιστών προσήλθε λίγες μέρες πριν τον εορτασμό για να προσκυνήσει τη Θαυματουργή εικόνα της Θεοτόκου από τη Νίκουλα και να...
18 Αυγούστου, 2023 - 12:27
Τελευταία ενημέρωση: 18/08/2023 - 12:41

Ρουμανία: 75.000 προσκυνητές τίμησαν τη Θεοτόκο στη Μονή Νίκουλα

Διαδώστε:
Ρουμανία: 75.000 προσκυνητές τίμησαν τη Θεοτόκο στη Μονή Νίκουλα

Σύμφωνα με τις αρχές τις αστυνομικές αρχές, περισσότεροι από 75.000 προσκυνητές επισκέφθηκαν τη Μονή Νίκουλα στη Ρουμανία αυτές τις ημέρες, για την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, όπως ενημερώνει η ιστοσελίδα της Μητρόπολης Κλουζ.

Πλήθος πιστών προσήλθε λίγες μέρες πριν τον εορτασμό για να προσκυνήσει τη Θαυματουργή εικόνα της Θεοτόκου από τη Νίκουλα και να συμμετάσχει στις εόρτιες ακολουθίες που τελέστηκαν σε υπαίθριο χώρο.

Ανήμερα της εορτής της Κοιμήσεως, Τρίτη15 Αυγούστου, τελέστηκε Πανηγυρική Θεία Λειτουργία από τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Βανάτ και Μητροπολίτη Κλουζ κ. Ανδρέα. Συλλειτούργησε ο Επίσκοπος Νοτιοδυτικής Ευρώπης κ. Ιωσήφ.

Σύμφωνα με τις αρχές, ανήμερα της εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου περίπου 30.000 άτομα συμμετείχαν στην εορταστική λειτουργία, αναφέρει η ιστοσελίδα της Επισκοπής, η οποία επικαλείται εκτιμήσεις των αστυνομικών αρχών.

Εκατοντάδες χωροφύλακες από την Ομάδα Κινητής Χωροφυλακής Cluj-Napoca, μαζί με αστυνομικούς και πυροσβέστες, ενήργησαν για να διασφαλίσουν τη δημόσια τάξη, τόσο κατά τη διάρκεια του προσκυνήματος όσο και κατά τη διάρκεια των ακολουθιών, με την τοπική Επισκοπή να ευχαριστεί για την συνδρομή.

default

default

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων