19/03/2022 19/03/2022 Αγώνας δρόμου από τον Σύλλογο «Μαθητές για τη Ζωή» καθώς και συζήτηση με θέμα «Ευάλωτες μητέρες! Το θάρρος να γνωρίζεις την ευαλωτότητά σου» από την Αρχιεπισκοπή Ριμνικίου, πραγματοποιήθηκε αυτές τις μέρες στο πλαίσιο μιας σειράς δράσεων ευαισθητοποίησης υπέρ της ζωής και υποστήριξης των μητέρων και των εγκύων. Της Σβετλάνα Λεβίτσκι Στην έβδομη αθλητική διοργάνωση με...
19 Μαρτίου, 2022 - 17:23
Τελευταία ενημέρωση: 19/03/2022 - 17:43

Ρουμανία: Αγώνας δρόμου και συζήτηση για την μητρότητα

Διαδώστε:
Ρουμανία: Αγώνας δρόμου και συζήτηση για την μητρότητα

Αγώνας δρόμου από τον Σύλλογο «Μαθητές για τη Ζωή» καθώς και συζήτηση με θέμα «Ευάλωτες μητέρες! Το θάρρος να γνωρίζεις την ευαλωτότητά σου» από την Αρχιεπισκοπή Ριμνικίου, πραγματοποιήθηκε αυτές τις μέρες στο πλαίσιο μιας σειράς δράσεων ευαισθητοποίησης υπέρ της ζωής και υποστήριξης των μητέρων και των εγκύων.

Της Σβετλάνα Λεβίτσκι

Στην έβδομη αθλητική διοργάνωση με τίτλο «Τρέχουμε για τη Ζωή», που πραγματοποίησε, σήμερα Σάββατο στο Βουκουρέστι, ο Σύλλογος «Μαθητές για τη Ζωή» σε συνεργασία με τη λέσχη Τριάθλου Pegas, συμμετείχαν 300 συμμετέχοντες, από τους οποίους οι 150 ήταν παιδιά.

Συγκεκριμένα, μικροί και μεγάλοι που υποστηρίζουν τη δράση «Μήνα για τη Ζωή 2022», μια εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης γύρω από την μητρότητα και την παροχή βοήθειας σε μητέρες, έγκυες και οικογένειες, συγκεντρώθηκαν στο πάρκο «Alexandru Ioan Cuza» στο Βουκουρέστι, για να τρέξουν. ΟΙ ενήλικες είχαν να επιλέξουν ανάμεσα στα 11χλμ και 3χλμ, ενώ τα παιδιά έτρεξαν αποστάσεις από 200 έως 800 μέτρα, ανάλογα με την ηλικία τους. Τα παιδιά άνω των 14 ετών έτρεξαν στη διαδρομή των 3 χλμ.

Τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν θα διατεθούν σε συμβουλευτικά κέντρα για γονείς και παιδιά.

Οι εθελοντές από το Παρεκκλήσιο του Εθνικού Καθεδρικού Ναού πρόσφεραν στους δρομείς νερό, ζεστά ροφήματα, φρούτα και γλυκά.

«Είναι ένα γεγονός από το ημερολόγιο εκδηλώσεων που είναι αφιερωμένες στον «Μήνα για τη Ζωή 2022», που προαναγγέλλει και προετοιμάζει την «Πορεία για τη Ζωή», που θα πραγματοποιηθεί σε μια εβδομάδα», είπε ο Ο Tudor Buțu, ο διοργανωτής της εκδήλωσης, στο ziarullumina.ro.

Ο Dănuț Prună, συντονιστής των εθελοντών στο παρεκκλήσι του Εθνικού Καθεδρικού Ναού δήλωσε: «Υποστηρίζουμε κάθε πρωτοβουλία που στηρίζει τη ζωή. Διαπιστώσαμε ότι ένας μεγάλος αριθμός μητέρων ή εγκύων που συναντάμε αντιμετωπίζουν προβλήματα εξαιτίας μιας σειράς από δυσκολίες και επειδή δεν έχουν υποστήριξη και βοήθεια από πουθενά. Αυτές οι δυσκολίες μπορούν να αντιμετωπιστούν μέσω από αυτές τις εκστρατείες, όπως αυτός ο αθλητικός διαγωνισμός, που υποστηρίζουν γυναίκες και οικογένειες.

Γι’ αυτό είμαστε παρόντες κάθε φορά που γίνεται μια τέτοια φιλανθρωπική δράση. Ήρθαμε εδώ με βιολογικά προϊόντα, τα περισσότερα νηστίσιμα, τσάι, καφέ, νερό και ό,τι χρειάζεται ένας δρομέας για να τον τονώσει. Πραγματοποιούμε εβδομαδιαίες δραστηριότητες που στηρίζουν τη ζωή και τις οικογένειες, ιδιαίτερα εκείνες στις αγροτικές περιοχές, τόσο σε επίπεδο υγείας, όσο και σε κοινωνικό-φιλανθρωπικό και ακόμη και εκπαιδευτικό επίπεδο».

Ο μήνας για τη ζωή 2022: Η Αρχιεπισκοπή Ριμνικίου διοργάνωσε συζήτηση για τη μητρότητα με νέους της Αρχιεπισκοπής

Η πιο πρόσφατη δραστηριότητα του «Μήνα για τη Ζωή 2022» στο Ράμνικου Βάλτσα ήταν η διοργάνωση συζήτησης με θέμα «Ευάλωτες μητέρες! Το θάρρος να γνωρίζεις την ευαλωτότητά σου».

Η συζήτηση ήταν μέρος μιας σειράς δράσεων ευαισθητοποίησης υπέρ της ζωής και υποστήριξης των μητέρων και των εγκύων, που διοργάνωσε το Κέντρο Συμβουλευτικής και Πληροφόρησης «Ντοάμνα Μαρίκα Μπρινκοβεάνου» της Αρχιεπισκοπής Ριμνικίου.

Η συζήτηση, στην οποία συμμετείχαν νέοι της Αρχιεπισκοπής, πραγματοποιήθηκε προχθες Πέμπτη, με πρωτοβουλία της κ. Viorica Adriana Iancu, κοινωνικής συμβούλου της Αρχιεπισκοπής, η οποία μίλησε ανοιχτά για την ανάγκη συζήτησης με τη νέα γενιά για θέματα που αφορούν τα δικαιώματα της μητέρας και των παιδιών, όπως αναφέρει το basilica.ro.

Η ψυχοθεραπεύτρια κ. Elena Nora Rotomeza, που συντόνισε τη συζήτηση, τόνισε ότι «δεν υπάρχει θάρρος χωρίς ευαλωτότητα, επίλυση προβλημάτων χωρίς λάθη, ηθική λήψη αποφάσεων χωρίς αβεβαιότητα, δημιουργικότητα χωρίς άγχος, ένταξη και ενσυναίσθηση χωρίς διαφάνεια».

Επίσης κατά τη διάρκεια του «Μήνα για τη Ζωή 2022», χθες Παρασκευή, στο Ράμνικου Βάλτσα, ο π. Nicolae Tănase από τη Valea Plopului μίλησε με θέμα: «Το παιδί – το δώρο του Θεού στους γονείς».

Η Αρχιεπισκοπή Ριμνικίου, μέσω του Κέντρου Συμβουλευτικής και Ενημέρωσης «Ντοάμνα Μαρίκα Μπρινκοβεάνου», διοργάνωσε αρκετές εκδηλώσεις και δράσεις υπέρ της ζωής κατά τη διάρκεια του «Μήνα για τη Ζωή 2022»:

• Η φιλανθρωπική εκστρατεία «Υποστήριξη για τις μητέρες», μέσω της οποίας συλλέγονται πάνες και γάλα σε σκόνη για να δοθούν σε μητέρες που λαμβάνουν βοήθεια από το Κέντρο.
• Σεμινάριο «Πώς ξεπερνάω την συναισθηματική εξάρτηση; Έλλειψη στοργής. Αποτελέσματα και λύσεις», με την υποστήριξη της ψυχολόγου Cristina Glonț.
• Επισκέψεις σε οικογένειες της κοινότητας.

Ο «Μήνας για τη Ζωή 2022» θα κορυφωθεί στο Ράμνικου Βάλτσα, όπως και σε ολόκληρη τη χώρα, το Σάββατο 26 Μαρτίου, με την «Πορεία για τη Ζωή 2022». Φέτος, ο Μήνας και η Πορεία για τη Ζωή έχει ως θέμα: «Ισότητα, και υποστήριξη – από το πρώτο δευτερόλεπτο και για όλη τη ζωή».

Πηγή φωτογραφιών: ziarullumina/Arhiepiscopia Râmnicului

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων