17/06/2020 17/06/2020 “Το Πατριαρχείο Ρουμανίας έλαβε με ικανοποίηση την πολυαναμενόμενη απόφαση των αρχών να επιτρέψουν την τέλεση των Ιερών Ακολουθιών μέσα στις εκκλησίες, με τη συμμετοχή των πιστών”, δήλωσε στο Basilica.ro ο εκπρόσωπος του Πατριαρχείου Βασίλειος Μπανέσκου, προσθέτοντας ότι θα τηρηθούν όλα τα αναγκαία μέτρα ασφαλείας. Οι εν λόγω περιορισμοί θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες, μετά τη...
17 Ιουνίου, 2020 - 8:42

Ρουμανία: Ανοίγουν οι εκκλησίες για τους πιστούς

Διαδώστε:
Ρουμανία: Ανοίγουν οι εκκλησίες για τους πιστούς

“Το Πατριαρχείο Ρουμανίας έλαβε με ικανοποίηση την πολυαναμενόμενη απόφαση των αρχών να επιτρέψουν την τέλεση των Ιερών Ακολουθιών μέσα στις εκκλησίες, με τη συμμετοχή των πιστών”, δήλωσε στο Basilica.ro ο εκπρόσωπος του Πατριαρχείου Βασίλειος Μπανέσκου, προσθέτοντας ότι θα τηρηθούν όλα τα αναγκαία μέτρα ασφαλείας.

Οι εν λόγω περιορισμοί θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες, μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο εκπρόσωπος του Ρουμανικού Πατριαρχείου δήλωσε ότι η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ρουμανίας, όπως και πριν, “θα ακολουθήσει τους υγειονομικούς κανόνες και θα τους επαναλαμβάνει συνεχώς στις συστάσεις που θα κάνει στους πιστούς της.”


“Είναι απαραίτητο να ανακτήσουμε την πλήρη ομαλότητα της κοινωνικής μας ζωής. Ωστόσο, αυτό απαιτεί την προσωπική ευθύνη του καθενός από εμάς” υπογράμμισε και πρόσθεσε ότι “η αυθεντική πίστη προϋποθέτει φροντίδα και σεβασμό για τους άλλους”.

Σημειώνεται ότι μέχρι σήμερα οι Ιερές Ακολουθίες τελούνται στον εξωτερικό χώρο των ναών.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων