18/06/2020 18/06/2020 Με την συμμετοχή πιστών εντός των ναών τελούνται πλέον οι Ιερές Ακολουθίες και η Θεία Λειτουργία στην Ρουμανία. Χθες, ανακοινώθηκαν τα μέτρα προστασίας και οι υγειονομικοί κανόνες για τη λειτουργία των ναών, μετά από συνεννόηση της αρμόδιας κυβερνητικής επιτροπής με το Πατριαρχείο Ρουμανίας. Σύμφωνα με τους κανόνες, αντιστοιχεί ένας πιστός ανά 4 τ.μ. του κυρίως...
18 Ιουνίου, 2020 - 8:44
Τελευταία ενημέρωση: 18/06/2020 - 7:59

Ρουμανία: Άνοιξαν οι ναοί για τους πιστούς

Διαδώστε:
Ρουμανία: Άνοιξαν οι ναοί για τους πιστούς

Με την συμμετοχή πιστών εντός των ναών τελούνται πλέον οι Ιερές Ακολουθίες και η Θεία Λειτουργία στην Ρουμανία. Χθες, ανακοινώθηκαν τα μέτρα προστασίας και οι υγειονομικοί κανόνες για τη λειτουργία των ναών, μετά από συνεννόηση της αρμόδιας κυβερνητικής επιτροπής με το Πατριαρχείο Ρουμανίας.

Σύμφωνα με τους κανόνες, αντιστοιχεί ένας πιστός ανά 4 τ.μ. του κυρίως χώρου του ναού και η απόσταση μεταξύ των ανθρώπων πρέπει να είναι μεγαλύτερη των 2 μ. προς πάσα κατεύθυνση.

Αν οι πιστοί είναι περισσότεροι και ο ναός μικρός, ο Ιερέας μπορεί να εξακολουθήσει να τελεί την Θεία Λειτουργία σε εξωτερικό χώρο, όπως γινόταν μέχρι σήμερα. Στον εξωτερικό χώρο πρέπει να τηρείται απόσταση μεταξύ των πιστών τουλάχιστον ενάμιση μέτρου.

Όσοι προσέρχονται για ατομική προσευχή θα πρέπει επίσης να τηρούν την απόσταση δύο μέτρων.
Οι ναοί θα πρέπει να αερίζονται διαρκώς και να απολυμαίνονται συχνά όλες οι επιφάνειες με τις οποίες έρχονται σε επαφή οι πιστοί.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων