29/04/2020 29/04/2020 Έντονες αντιδράσεις, αλλά και τη παρέμβαση του Πατριαρχείου της Ρουμανίας έχει προκαλέσει η τοποθέτηση αφισών σε κεντρικά σημεία των πόλεων, που απεικονίζουν ιατρούς σε παρόμοιες στάσεις με αυτές των Αγίων στις Ορθόδοξες εικόνες. Ο Βασίλι Μπασέσκου, εκπρόσωπος του Ρουμανικού Πατριαρχείου, δήλωσε ότι οι εικόνες αυτές συνιστούν «οπτική κακομεταχείριση της χριστιανικής εικονογραφίας». Προσθέτει μάλιστα, ότι οι...
29 Απριλίου, 2020 - 8:35
Τελευταία ενημέρωση: 29/04/2020 - 8:09

Ρουμανία: Αντιδράσεις για τις “εικόνες” των γιατρών

Διαδώστε:
Ρουμανία: Αντιδράσεις για τις “εικόνες” των γιατρών

Έντονες αντιδράσεις, αλλά και τη παρέμβαση του Πατριαρχείου της Ρουμανίας έχει προκαλέσει η τοποθέτηση αφισών σε κεντρικά σημεία των πόλεων, που απεικονίζουν ιατρούς σε παρόμοιες στάσεις με αυτές των Αγίων στις Ορθόδοξες εικόνες.
Ο Βασίλι Μπασέσκου, εκπρόσωπος του Ρουμανικού Πατριαρχείου, δήλωσε ότι οι εικόνες αυτές συνιστούν «οπτική κακομεταχείριση της χριστιανικής εικονογραφίας».


Προσθέτει μάλιστα, ότι οι απεικονίσεις αυτές δεν προσβάλουν μόνο την θρησκεία αλλά και το ιατρικό επάγγελμα.
“Δεν πρόσκειται μόνο για μια βλάσφημη προσέγγιση, αλλά και για μια προσβολή σε μια τόσο αξιόλογη επαγγελματική κατηγορία αυτή των γιατρών, οι οποίοι, όπως όλοι μας, σίγουρα δεν πιστεύουν ότι είναι Άγιοι ή σωτήρες και δεν διεκδικούν τη δημόσια λατρεία” υπογράμμισε ο κ. Μπασέσκου είπε επίσης.
Η εκστρατεία αυτή έχει προκαλέσει αντιδράσεις και από πλευράς επιστημόνων, που μεταφέρουν την διαφωνία στους στα μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, ζητώντας την απομάκρυνση των αφισών

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων