09/04/2020 11/04/2020 Τον μέχρι στιγμής συνολικό απολογισμό από την φιλανθρωπική δράση που έχει αναπτύξει στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της πανδημίας του κορωνοϊού, δημοσιοποίησε το Πατριαρχείο Ρουμανίας. Επιμέλεια: Νίκος Οικονόμου – Πρακτορείο “ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ” Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση, έχουν χορηγηθεί πάνω από 1.48 εκατομμύρια ευρώ για την ενίσχυση όσων έχουν πληγεί από την πανδημία στην χώρα. Μεταξύ άλλων,...
09 Απριλίου, 2020 - 18:40
Τελευταία ενημέρωση: 11/04/2020 - 1:09

Ρουμανία: Απολογισμός της φιλανθρωπικής δράσης της Εκκλησίας

Διαδώστε:
Ρουμανία: Απολογισμός της φιλανθρωπικής δράσης της Εκκλησίας

Τον μέχρι στιγμής συνολικό απολογισμό από την φιλανθρωπική δράση που έχει αναπτύξει στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της πανδημίας του κορωνοϊού, δημοσιοποίησε το Πατριαρχείο Ρουμανίας.

Επιμέλεια: Νίκος Οικονόμου – Πρακτορείο “ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ”

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση, έχουν χορηγηθεί πάνω από 1.48 εκατομμύρια ευρώ για την ενίσχυση όσων έχουν πληγεί από την πανδημία στην χώρα.

Μεταξύ άλλων, η ανακοίνωση του Πατριαρχείου Ρουμανίας αναφέρει:

“Στο πλαίσιο της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19 και της κατάστασης έκτακτης ανάγκης σε εθνικό επίπεδο, μετά από έκκληση του Μακαριωτάτου Πατριάρχου κ.κ. Δανιήλ, οι ιεράρχες, ιερείς και εθελοντές μεταξύ των πιστών της Ρουμανικής Ορθοδόξου Εκκλησίας, έχουν εντείνει τις κοινωνικο-φιλανθρωπικές ενέργειες για τους ευπαθείς ανθρώπους και για τους πληγέντες από την πανδημία.

Η συγκεκριμένη υλική ενίσχυση προορίζεται κυρίως για τους ηλικιωμένους και τους φτωχούς, αρρώστους ή αναπήρους, αυτούς που βρίσκονται προσωρινά σε απομόνωση ή καραντίνα, αλλά και για ορισμένα ιατρικά ιδρύματα. Η ενίσχυση αποτελείται από δωρεά και διανομή τροφίμων, προϊόντων υγιεινής και ιατρικού εξοπλισμού.”

Η ανακοίνωση καταλήγει με τον μέχρι στιγμής οικονομικό απολογισμό αναφέροντας ότι:

“Μέχρι στιγμής, η συνολική συμβολή του Πατριαρχείου Ρουμανίας στην παροχή ενίσχυσης σε όλους όσους δοκιμάζονται από την επιδημία ανέρχεται σε 7.153.671 λέϊ (1.480.000 ευρώ).”

 

Φωτογραφία: Ιερά Μητρόπολη Βανάτου

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων