04/06/2020 04/06/2020 Μετά τις έντονες πιέσεις που ασκήθηκαν από την Ορθόδοξη Εκκλησία της Ρουμανίας, αλλά και ενώσεις γονέων η κυβέρνηση της Ρουμανίας αποφάσισε να τροποποιήσει νέο νόμο που καθιστούσε υποχρεωτική τη σεξουαλική εκπαίδευση στα σχολεία. Υπενθυμίζεται ότι το Πατριαρχείο Ρουμανίας είχε χαρακτηρίσει τον νόμο αυτό ως «επίθεση κατά της αθωότητας των παιδιών». Χθες Τετάρτη 3 Ιουνίου, το...
04 Ιουνίου, 2020 - 9:15
Τελευταία ενημέρωση: 04/06/2020 - 9:02

Ρουμανία: Αποσύρει η κυβέρνηση τη σεξουαλική αγωγή

Διαδώστε:
Ρουμανία: Αποσύρει η κυβέρνηση τη σεξουαλική αγωγή

Μετά τις έντονες πιέσεις που ασκήθηκαν από την Ορθόδοξη Εκκλησία της Ρουμανίας, αλλά και ενώσεις γονέων η κυβέρνηση της Ρουμανίας αποφάσισε να τροποποιήσει νέο νόμο που καθιστούσε υποχρεωτική τη σεξουαλική εκπαίδευση στα σχολεία.
Υπενθυμίζεται ότι το Πατριαρχείο Ρουμανίας είχε χαρακτηρίσει τον νόμο αυτό ως «επίθεση κατά της αθωότητας των παιδιών».
Χθες Τετάρτη 3 Ιουνίου, το κοινοβούλιο της Ρουμανίας κατάργησε την υποχρεωτική «σεξουαλική εκπαίδευση»
Η εν λόγω τροποποίηση που μένει τώρα να υπογραφεί από τον πρόεδρο Κλάους Γιοχάνις δεν αναφέρει πλέον τον όρο «σεξουαλική εκπαίδευση» και αντ ‘αυτού αναφέρεται στην εισαγωγή στα σχολεία της «εκπαίδευσης για τη ζωή, συμπεριλαμβανομένης της εκπαίδευσης στην υγεία, για την προστασία από σεξουαλικά μεταδιδόμενες ασθένειες και εγκυμοσύνες»

Για τη συμμετοχή στο μάθημα αυτό, που δεν είναι πλέον υποχρεωτικό, απαιτείται η γραπτή έγκριση των γονέων

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων