21/05/2022 21/05/2022 Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Τουλσέας κ. Βησσαρίων τέλεσε την Ακολουθία του Αγιασμού στο νέο Κοινωνικό Κέντρο Μέριμνας και Βοήθειας σε Ενήλικες με Αναπηρία, το οποίο είναι αφιερωμένο στον Άγιο Κωνσταντίνο και στην Αγία Ελένη. Της Σβετλάνα Λεβίτσκι Το Κοινωνικό Κέντρο “Lebăda”, το οποίο βρίσκεται στην Τουλσέα, μπορεί να φιλοξενήσει έως και άτομα, και εκεί οι ασθενείς λαμβάνουν...
21 Μαΐου, 2022 - 17:51
Τελευταία ενημέρωση: 21/05/2022 - 17:54

ΡΟΥΜΑΝΙΑ: Εγκαινιάστηκε ένα νέο Κοινωνικό Κέντρο για τη φροντίδα Ενηλίκων με Αναπηρία

Διαδώστε:
ΡΟΥΜΑΝΙΑ: Εγκαινιάστηκε ένα νέο Κοινωνικό Κέντρο για τη φροντίδα Ενηλίκων με Αναπηρία

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Τουλσέας κ. Βησσαρίων τέλεσε την Ακολουθία του Αγιασμού στο νέο Κοινωνικό Κέντρο Μέριμνας και Βοήθειας σε Ενήλικες με Αναπηρία, το οποίο είναι αφιερωμένο στον Άγιο Κωνσταντίνο και στην Αγία Ελένη.

Της Σβετλάνα Λεβίτσκι

Το Κοινωνικό Κέντρο “Lebăda”, το οποίο βρίσκεται στην Τουλσέα, μπορεί να φιλοξενήσει έως και άτομα, και εκεί οι ασθενείς λαμβάνουν ιατρική, θρησκευτική και ψυχολογική βοήθεια.

“Είναι καθήκον μας να φροντίζουμε τα άτομα με αναπηρία και ιδιαίτερα τους ηλικιωμένους και χαιρόμαστε που σήμερα με τη βοήθεια του Θεού ευλογήσαμε αυτόν τον νέο οικισμό και φέραμε μια αχτίδα ελπίδας για όσους θα είναι εδώ”, δήλωσε ο Θεοφιλέστατος στο Trinitas TV.

Ταυτόχρονα, ο π. Anghel Enache από το παρεκκλήσι “Άγιος Νεκταριος” του Οίκου Ηλικιωμένων της Τουλσέας μίλησε για την αναγκαιότητα ύπαρξης ενός τέτοιου κέντρου: “Ζητάμε από τον Θεό να ενισχύσει το κέντρο περίθαλψης για να προσφέρουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο προς όφελος όσων αναζητούν βοήθεια σε αυτό το κέντρο”.

Για το Κέντρο Φροντίδας και τους ασθενείς ο Θεοφιλέστατος προσέφερε μια εικόνα της Θεοτόκου.

Υπάρχουν περίπου 720 κοινωνικά κέντρα και ιδρύματα φροντίδας της εν Ρουμανίας Αυτοκέφαλης Ορθόδοξης Εκκλησίας. Επίσης, εντός των Μητροπόλεων του Πατριαρχείου Ρουμανίας βρίσκονται σε εξέλιξη 1.114 κοινωνικά έργα και προγράμματα, εκ των οποίων: 62 με εξωτερική χρηματοδότηση, 34 με δημόσια χρηματοδότηση, 894 με κεφάλαια της Εκκλησίας και 124 με μικτή χρηματοδότηση.

Φιλανθρωπική αποστολή στην ενορία Dăeni στην Τουλσέα

Ο Θεοφιλέστατος κατά την επίσκεψή του στην Ενορία Dăeni ευλόγησε το γεύμα και τις 150 συσκευασίες τροφίμων που παρασκευάστηκαν τόσο για τους πιστούς που συμμετέχουν στη λειτουργία όσο και για τους σχεδόν 40 άρρωστους ενορίτες στο πλαίσιο κοινωνικής δράσης που ξεκίνησε το 2013.

Στη συνέχεια, τέλεσε την ακολουθία του αγιασμού της κατοικίας της οικογένειας ενός 8χρονου κοριτσιού το οποίο πάσχει από σπαστική τετραπάρεση. Με τη βοήθεια των εργατών του χωριού και της Ενορίας, οι εργασίες ανοικοδόμησης του σπιτιού ολοκληρώθηκαν κατά 80%.

Αυτή η φιλανθρωπική βοήθεια γίνεται στο πλαίσιο της δράσης «Make Heaven from what you have», και με την υποστήριξη πιστών από την χώρα αλλά και από Ρουμάνους της διασποράς.

Στο τέλος της ακολουθίας του αγιασμού, ο Θεοφιλέστατος προσέφερε στους εργάτες του χωριού διπλώματα ευγνωμοσύνης.

Φωτογραφίες από basilica, ziarullumina

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων