08/07/2021 08/07/2021 Τους κληρικούς που είτε φυλακίστηκαν και βασανίστηκαν είτε πέθαναν στις φυλακές του δικτατορικού κομμουνιστικού καθεστώτος της Ρουμανίας συμπεριλαμβάνει η έκθεση «Πρόσωπα από το μπουντρούμι του Aiud. Η εικονική μνήμη των κομμουνιστικών φυλακών» που εγκαινιάστηκε την Τρίτη, 6 Ιουλίου, στο Εθνικό Μουσείο στην Άλμπα Ιούλια. Τα έργα αυτά απεικονίζουν πρόσωπα μαρτύρων σε κομμουνιστικές φυλακές στις οποίες βρέθηκε...
08 Ιουλίου, 2021 - 9:57
Τελευταία ενημέρωση: 08/07/2021 - 11:02

ΡΟΥΜΑΝΙΑ: Εικονική μνήμη των κομμουνιστικών φυλακών

Διαδώστε:
ΡΟΥΜΑΝΙΑ: Εικονική μνήμη των κομμουνιστικών φυλακών

Τους κληρικούς που είτε φυλακίστηκαν και βασανίστηκαν είτε πέθαναν στις φυλακές του δικτατορικού κομμουνιστικού καθεστώτος της Ρουμανίας συμπεριλαμβάνει η έκθεση «Πρόσωπα από το μπουντρούμι του Aiud. Η εικονική μνήμη των κομμουνιστικών φυλακών» που εγκαινιάστηκε την Τρίτη, 6 Ιουλίου, στο Εθνικό Μουσείο στην Άλμπα Ιούλια.

Τα έργα αυτά απεικονίζουν πρόσωπα μαρτύρων σε κομμουνιστικές φυλακές στις οποίες βρέθηκε πλειάδα κληρικών. Όπως τόνισαν οι συντελεστές της πρωτοβουλίας αυτής ήταν μια πραγματική χαρά που, μετά από σχεδόν ενάμιση χρόνο, κατάφεραν να ξεκινήσουν και πάλι οι εκδηλώσεις με την παρουσία κοινού.

“Η ατμόσφαιρα των πολιτιστικών βραδιών του παρελθόντος μας λείπει τόσο πολύ. Οι παρευρισκόμενοι μπόρεσαν να θαυμάσουν τα 26 έργα που εκτίθενται. Οι θεατές βρίσκουν πρόσωπα μεγάλων κληρικών, αγαπημένων ιεραρχών, συγγραφέων και ανθρώπων του πολιτισμού. Όλοι τους με κόστος τη ζωή τους ή τη μακρά κράτησή τους στις κομμουνιστικές φυλακές πλήρωσαν τη μαρτυρία τους και την αγάπη τους για την Ορθόδοξη πίστη’, αναφέρει η ανακοίνωση του μουσείου.

Φωτογραφίες: Muzeul Mitropoliei Clujului

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων