04/05/2022 04/05/2022 Το φιλανθρωπικό τμήμα “Pro Vita” Ιασίου της Αρχιεπισκοπής Ιασίου προσέφερε ένα προσκυνηματικό ταξίδι ως δώρο σε 45 Ουκρανές πρόσφυγες μητέρες στη Ρουμανία με τα παιδιά τους. Της Σβετλάνα Λεβίτσκι Το Τμήμα “Pro Vita” Ιασίου διοργάνωσε προσκύνημα για 45 μητέρες μαζί με τα παιδιά τους, σε διάφορες Ενορίες της Ρουμανίας με τη βοήθεια της Μητρόπολης Μολδαβιάς...
04 Μαΐου, 2022 - 15:23
Τελευταία ενημέρωση: 04/05/2022 - 15:31

ΡΟΥΜΑΝΙΑ: Ένα προσκυνηματικό ταξίδι ως δώρο στις Ουκρανές μητέρες

Διαδώστε:
ΡΟΥΜΑΝΙΑ: Ένα προσκυνηματικό ταξίδι ως δώρο στις Ουκρανές μητέρες

Το φιλανθρωπικό τμήμα “Pro Vita” Ιασίου της Αρχιεπισκοπής Ιασίου προσέφερε ένα προσκυνηματικό ταξίδι ως δώρο σε 45 Ουκρανές πρόσφυγες μητέρες στη Ρουμανία με τα παιδιά τους.

Της Σβετλάνα Λεβίτσκι

Το Τμήμα “Pro Vita” Ιασίου διοργάνωσε προσκύνημα για 45 μητέρες μαζί με τα παιδιά τους, σε διάφορες Ενορίες της Ρουμανίας με τη βοήθεια της Μητρόπολης Μολδαβιάς και Μπουκοβίνης.

Η πρώτη στάση ήταν στην Ενορία «Άγιος Χαράλαμπος» στο Târgu Neamț (Τίργκου Νέαμτς), όπου οι συμμετέχοντες έκαναν πρωινό και άκουσαν την ομιλία του π. Marian Filip.

Το ταξίδι συνεχίστηκε με μια επίσκεψη στη Μονή Sihăstria και τη Μονή Neamț, όπου Ρουμάνοι και Ουκρανοί προσευχήθηκαν μαζί για να επικρατήσει η ειρήνη, ηρεμία και ευχήθηθκαν για την υγεία όσων έμειναν στην Ουκρανία: αδέρφια, σύζυγοι, πατέρες, παππούδες και γιαγιάδες.

Ο π. Petru Constantinescu και ο π. Radu Brînză, συντονιστές του “Pro Vita” Ιασίου, μίλησαν για την Αγία Θεοδώρα της Σίχλα και τον Όσιο Παΐσιο  του Neamt.

Ο επόμενος προορισμός θεωρήθηκε ως ένα παραμυθένιο μέρος για τα παιδιά: Πρόκειται για το καταφύγιο του Ευρωπαϊκού Βίσωνα και της Καρπαθιανής πανίδας «Dragoș Vodă». Αν και ο καιρός δεν ήταν πολύ καλός, τα παιδιά δεν δίστασαν να περπατήσουν, να απολαύσουν και να θαυμάσουν τους βίσωνες και την ομορφιά του τοπίου, όπως αναφέρει το basilica.ro.

Στο δρόμο της επιστροφής στο Ιάσιο, οι προσκυνητές επισκέφτηκαν το Κάστρο Sturdza στο Miclăușeni (Μικλαούσεν).

Πηγή φωτογραφιών: Pro Vita Iași

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων