12/03/2021 12/03/2021 Με τον Πρέσβη του Ισραήλ στη Ρουμανία κ. Νταβίντ Σαράνγκα συναντήθηκε ο Μητροπολίτης Κλουζ του Πατριαρχείου Ρουμανίας κ. Ανδρέας. Στο πλαίσιο της συνάντησης τέθηκε εκ νέου το θέμα του προσκυνηματικού τουρισμού. “Ο Νταβίντ Σαράνγκα διαβεβαίωσε τον Μητροπολίτη για την πρόθεση του Ισραήλ να υπογραφεί συμφωνία με τη Ρουμανία για την επανάληψη του τουρισμού”, ανακοίνωσε η...
12 Μαρτίου, 2021 - 9:03
Τελευταία ενημέρωση: 12/03/2021 - 9:04

Ρουμανία: Ενδιαφέρον για τους Αγίους Τόπους

Διαδώστε:
Ρουμανία: Ενδιαφέρον για τους Αγίους Τόπους

Με τον Πρέσβη του Ισραήλ στη Ρουμανία κ. Νταβίντ Σαράνγκα συναντήθηκε ο Μητροπολίτης Κλουζ του Πατριαρχείου Ρουμανίας κ. Ανδρέας. Στο πλαίσιο της συνάντησης τέθηκε εκ νέου το θέμα του προσκυνηματικού τουρισμού.

“Ο Νταβίντ Σαράνγκα διαβεβαίωσε τον Μητροπολίτη για την πρόθεση του Ισραήλ να υπογραφεί συμφωνία με τη Ρουμανία για την επανάληψη του τουρισμού”, ανακοίνωσε η Μητρόπολη στον επίσημο ιστότοπό της.
Ο Μητροπολίτης Ανδρέας μίλησε για τις επισκέψεις του στο Ισραήλ και για τα προσκυνήματα που οργανώθηκαν στους Αγίους Τόπους και εξέφρασε την επιθυμία του να επιστρέψει το συντομότερο δυνατό σε αυτά τα μέρη, που είναι “γεμάτα ιστορία και πνευματικότητα”.
Στη συζήτηση τέθηκε και ο αντίκτυπος της πανδημίας στην πνευματική ζωή και η ανάγκη των ανθρώπων να βρουν στηρίγματα κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.
Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση ο Ισραηλινός Πρέσβης εκτιμά τις παραδόσεις και την πνευματικότητα του ρουμανικού λαού. Επισκέφτηκε πολλά μοναστήρια στη Ρουμανία και τα προώθησε σε κοινωνικά δίκτυα.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων