09/10/2021 09/10/2021 Οι ενορίες της Αρχιεπισκοπής Βουκουρεστίου προσέφεραν, με αφορμή την έναρξη του σχολικού έτους, εφόδια για περισσότερα από 12.000 παιδιά. Η προσφορά σχολικών ειδών και αντίστοιχου εξοπλισμού σε μαθητές, είναι μια παράδοση που ξεκίνησε με πρωτοβουλία του Μακαριώτατου Πατριάρχη Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ. Παραθέτουμε παρακάτω το ανακοινωθέν του Κοινωνικού-Φιλανθρωπικού και Ιεραποστολικού Τομέα: Με πρωτοβουλία του Μακαριωτάτου Πατριάρχη...
09 Οκτωβρίου, 2021 - 17:56
Τελευταία ενημέρωση: 09/10/2021 - 17:46

Ρουμανία: Ενίσχυση σε μαθητές φτωχών οικογενειών

Διαδώστε:
Ρουμανία: Ενίσχυση σε μαθητές φτωχών οικογενειών

Οι ενορίες της Αρχιεπισκοπής Βουκουρεστίου προσέφεραν, με αφορμή την έναρξη του σχολικού έτους, εφόδια για περισσότερα από 12.000 παιδιά. Η προσφορά σχολικών ειδών και αντίστοιχου εξοπλισμού σε μαθητές, είναι μια παράδοση που ξεκίνησε με πρωτοβουλία του Μακαριώτατου Πατριάρχη Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ.

Παραθέτουμε παρακάτω το ανακοινωθέν του Κοινωνικού-Φιλανθρωπικού και Ιεραποστολικού Τομέα:

Με πρωτοβουλία του Μακαριωτάτου Πατριάρχη κ.κ. Δανιήλ, στην Αρχιεπισκοπή Βουκουρεστίου υπάρχει μια όμορφη παράδοση εδώ και μερικά χρόνια: στην αρχή του σχολικού έτους, οι ενορίες να ενισχύουν μαθητές φτωχών οικογενειών, με σχολικά είδη και στολές, σχολικά βιβλία, ρούχα και υποδήματα. Η συγκεκριμένη προσπάθεια ολοκληρώθηκε και φέτος σε συνεργασία με τις εκπαιδευτικές μονάδες.

Ο Κοινωνικός-Φιλανθρωπικός και Ιεραποστολικός Τομέας μαζί με τον Τομέα της Εκπαίδευσης, καθώς και οι δραστηριότητες της νεολαίας της Αρχιεπισκοπής του Βουκουρεστίου, υποστήριξαν τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία σε όλες τις ενορίες της Αρχιεπισκοπής του Βουκουρεστίου, προκειμένου να εκπληρώσουν το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Οργανώθηκαν κοινωνικές δράσεις σε 546 ενορίες για έναν αριθμό 11.722 δικαιούχων. Το συνολικό ποσό που συγκεντρώθηκε και έπειτα διατέθηκε σε μαθητές φτωχών οικογενειών από το ταμείο των ενοριών της Αρχιεπισκοπής ανέρχεται 1.016.371,74 λέι, δηλαδή περισσότερα από 205.000 ευρώ.

πηγή: basilica.ro

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων