21/02/2023 21/02/2023 Την ισχυρή παράδοση του Ρουμανικού έθνους με την Ορθόδοξη πίστη έρχεται να ενισχύσει νομοθετική ρύθμιση η οποία από το 2024 καθιερώνει ως αργίες την εορτή των Θεοφανείων και τη Σύναξη του Τιμίου Προδρόμου στις 6 και 7 Ιανουαρίου αντίστοιχα. Το σχέδιο νόμου που προβλέπει τη καθιέρωση των αργιών πέρασε με σχετική ευκολία τόσο από τη...
21 Φεβρουαρίου, 2023 - 10:25
Τελευταία ενημέρωση: 21/02/2023 - 10:32

Ρουμανία: Επίσημες αργίες με νόμο τα Θεοφάνεια και η Σύναξη του Τιμίου Προδρόμου

Διαδώστε:
Ρουμανία: Επίσημες αργίες με νόμο τα Θεοφάνεια και η Σύναξη του Τιμίου Προδρόμου

Την ισχυρή παράδοση του Ρουμανικού έθνους με την Ορθόδοξη πίστη έρχεται να ενισχύσει νομοθετική ρύθμιση η οποία από το 2024 καθιερώνει ως αργίες την εορτή των Θεοφανείων και τη Σύναξη του Τιμίου Προδρόμου στις 6 και 7 Ιανουαρίου αντίστοιχα.

Το σχέδιο νόμου που προβλέπει τη καθιέρωση των αργιών πέρασε με σχετική ευκολία τόσο από τη Γερουσία όσο και από την Βουλή στις αρχές αυτού του μήνα. Σύμφωνα με το basilica.ro αυτό που αναμένεται πλέον για να γίνει και επίσημα νόμος του κράτους είναι η έκδοση του σχετικού Διατάγματος από τον Πρόεδρο της Ρουμανίας κ. Κλάους Γιοχάνης.

Αυτό που έχει ιδιαίτερη σημασία όμως και πρέπει να τονιστεί είναι ότι ο νομοθέτης έλαβε σοβαρά υπόψη του τα στοιχεία της απογραφής του 2011, σύμφωνα με τα οποία το 86,45% των Ρουμάνων είναι Ορθόδοξοι Χριστιανοί.

«Η εορτή της Βάπτισης του Κυρίου… είναι μοναδική στο ότι αυτή την ημέρα οι περισσότεροι Ορθόδοξοι πιστοί είναι παρόντες στην εκκλησία για να λάβουν τη Θεία Κοινωνία, σύμφωνα με την Ορθόδοξη παράδοση», αναφέρεται στην εισήγηση για το σχέδιο νόμου και τις συγκριμένες διατάξεις. Επίσης, σύμφωνα με το basilica.ro, αναδεικνύεται και η ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού και ο καθαγιασμός των υδάτων.

Σύμφωνα με το Romania-Insider.com, η Μεγάλη Παρασκευή, το Πάσχα και η δεύτερη ημέρα του Πάσχα είναι ήδη αργίες στη Ρουμανία.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων