23/10/2021 23/10/2021 Το κέντρο φροντίδας ενηλίκων με αναπηρίες “Άγιος Μελέτιος” στην Άλμπα Ιούλια επρόκειτο να αποκτήσει σύγχρονο διαγνωστικό και θεραπευτικό εξοπλισμό στο πλαίσιο χρηματοδότησης που έλαβε ο “Ορθόδοξος Φιλανθρωπικός Σύλλογος Άλμπα Ιούλια” από την Εθνική Αρχή για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρίες. «Είμαστε χαρούμενοι που χρηματοδοτούμε αυτό το έργο, το οποίο θα ωφελήσει 70 ενήλικες με...
23 Οκτωβρίου, 2021 - 17:19
Τελευταία ενημέρωση: 23/10/2021 - 21:14

ΡΟΥΜΑΝΙΑ: Φορέας της Εκκλησίας εξοπλίζει Ιατρικό Κέντρο

Διαδώστε:
ΡΟΥΜΑΝΙΑ: Φορέας της Εκκλησίας εξοπλίζει Ιατρικό Κέντρο

Το κέντρο φροντίδας ενηλίκων με αναπηρίες “Άγιος Μελέτιος” στην Άλμπα Ιούλια επρόκειτο να αποκτήσει σύγχρονο διαγνωστικό και θεραπευτικό εξοπλισμό στο πλαίσιο χρηματοδότησης που έλαβε ο “Ορθόδοξος Φιλανθρωπικός Σύλλογος Άλμπα Ιούλια” από την Εθνική Αρχή για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρίες.

«Είμαστε χαρούμενοι που χρηματοδοτούμε αυτό το έργο, το οποίο θα ωφελήσει 70 ενήλικες με αναπηρία. Άτομα με σωματική αναπηρία, προβλήματα κώφωσης, τύφλωσης και συναφούς προβλημάτων», δήλωσε η κ. Daniela Truța, διευθύντρια του “Ορθόδοξου Φιλανθρωπικού Συλλόγου Άλμπα Ιούλια”.

«Οι υπηρεσίες αποθεραπείας θα παρέχονται δωρεάν και θα είναι διαθέσιμες για πολλούς ενήλικες με προβλήματα αναπηρίας που χρησιμοποιούν το κέντρο φροντίδας, οι οποίοι δεν μπορούν να ανταποκριθούν οικονομικά σε οποιαδήποτε αμοιβή που απαιτείται», συνέχισε η διευθύντρια του συλλόγου.

Στο πλαίσιο του συγκεκριμένου χρηματοδοτικού προγράμματος θα αγοραστεί μια μονάδα λέιζερ, που θα ενισχύει τη θεραπεία ασθενειών βαθιά στους ιστούς, με σημαντική αναλγητική και βιοδιεγερτική επίδραση. Η συσκευή αυτή επίσης, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για ορθοπεδικές παθήσεις, στη θεραπεία ασθενειών του μυοσκελετικού συστήματος, στη βελτίωση του μεταβολισμού των κυττάρων και στην αναγέννηση των νεύρων.

Μεταξύ άλλων, θα αποκτηθεί και ένα ποδοσκόπιο, το οποίο θα βοηθάει στην ανίχνευση ασθενειών, όπως ο μετεωρισμός, η κύφωση, η σκολίωση και άλλες νευρολογικές παθήσεις στις οποίες ορισμένες μυϊκές ομάδες υποφέρουν από ατροφία ή παράλυση.

Επίσης, στην αγορά προστίθεται ένα σπιρόμετρο, το οποίο βοηθά στη διάγνωση αναπνευστικών προβλημάτων, που χρησιμοποιείται για τη διερεύνηση χρόνιων παθήσεων των βρόγχων και των πνευμόνων.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης μαθήματα κατάρτισης στους εργαζόμενους του κέντρου. Η κοινωνική δομή ενηλίκων με αναπηρία “Άγιος Μελέτιος” στην Άλμπα Ιούλια προσφέρει υπηρεσίες ενημέρωσης στο πλαίσιο της κοινωνικής και ψυχολογικής συμβουλευτικής.

Παράλληλα διαθέτει υπηρεσίες αποκατάστασης, όπως φυσικοθεραπεία και εργοθεραπεία. Τα προγράμματα αυτά υλοποιούνται σε συνδυασμό με κοινωνικές, πολιτιστικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες για περισσότερα από 20 άτομα με αναπηρία, καθώς και για άλλους 105 ασθενείς με παρόμοια κινητικά προβλήματα που περιθάλπτονται σε 11 αντίστοιχες κοινωνικές δομές της Άλμπα Ιούλια.

Το κέντρο λειτουργεί από το 2008 σε συνεργασία με το Δημαρχείο και τη Διεύθυνση Κοινωνικής Πρόνοιας της Άλμπα Ιούλια.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων