17/08/2022 17/08/2022 Για την ευαισθητοποίηση σχετικά με τη βία κατά των Χριστιανών, πολλά αντιπροσωπευτικά κτίρια στo Βουκουρέστι και σε άλλες πόλεις της Ρουμανίας, φωταγωγήθηκαν με κόκκινο χρώμα το απόγευμα της Τρίτης, για στο πλαίσιο των εορτασμών των Αγίων Μαρτύρων του Μπρανκοβένι. Η ημερομηνία της 16ης Αυγούστου είναι, από το 2020, η «Εθνική ημέρα για τον εορτασμό των...
17 Αυγούστου, 2022 - 15:00
Τελευταία ενημέρωση: 17/08/2022 - 15:02

Ρουμανία: Φωταγώγηση κτιρίων με μήνυμα κατά των διώξεων χριστιανών

Διαδώστε:
Ρουμανία: Φωταγώγηση κτιρίων με μήνυμα κατά των διώξεων χριστιανών

Για την ευαισθητοποίηση σχετικά με τη βία κατά των Χριστιανών, πολλά αντιπροσωπευτικά κτίρια στo Βουκουρέστι και σε άλλες πόλεις της Ρουμανίας, φωταγωγήθηκαν με κόκκινο χρώμα το απόγευμα της Τρίτης, για στο πλαίσιο των εορτασμών των Αγίων Μαρτύρων του Μπρανκοβένι.

Η ημερομηνία της 16ης Αυγούστου είναι, από το 2020, η «Εθνική ημέρα για τον εορτασμό των μαρτύρων Brâncoveni και την ευαισθητοποίηση για τη βία κατά των Χριστιανών».

Παγκοσμίως, οι τάσεις δίωξης και καταπίεσης έναντι των χριστιανών αυξήθηκαν το 2021, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που δημοσίευσε ο Οργανισμός Open Doors. Περίπου 360 εκατομμύρια χριστιανοί υφίστανται σε υψηλό βαθμό διώξεις και διακρίσεις παγκοσμίως.

Υπό την προοπτική αυτών των αριθμών, ένας στους επτά χριστιανούς είναι θύμα διώξεων και διακρίσεων για την πίστη του στον Χριστό. Πιο συγκεκριμένα, ένας στους έξι χριστιανούς στην Αφρική, δύο στους πέντε στην Ασία και ένας στους δώδεκα στη Λατινική Αμερική.

Φωτογραφία αρχείου – πληροφορίες: Basilica.ro

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων