17/08/2021 17/08/2021 Αρκετές Eκκλησίες ενοριών και μοναστηριών στην Ρουμανία φωτίστηκαν με κόκκινο χρώμα τη Δευτέρα 16 Αυγούστου καθώς η χώρα τιμά την Εθνική Ημέρα για τη μνήμη των μαρτύρων του Μπρενκοβένι (Brâncoveni) και για την ενημέρωση για τη βία κατά των Χριστιανών. Οι χώροι που φωτίζονται με κόκκινο χρώμα, το χρώμα που συμβολίζει το αίμα των μαρτύρων,...
17 Αυγούστου, 2021 - 17:45
Τελευταία ενημέρωση: 17/08/2021 - 18:34

Ρουμανία: Φωτίστηκαν Ναοί για τη βία κατά των Χριστιανών

Διαδώστε:
Ρουμανία: Φωτίστηκαν Ναοί για τη βία κατά των Χριστιανών

Αρκετές Eκκλησίες ενοριών και μοναστηριών στην Ρουμανία φωτίστηκαν με κόκκινο χρώμα τη Δευτέρα 16 Αυγούστου καθώς η χώρα τιμά την Εθνική Ημέρα για τη μνήμη των μαρτύρων του Μπρενκοβένι (Brâncoveni) και για την ενημέρωση για τη βία κατά των Χριστιανών.

Οι χώροι που φωτίζονται με κόκκινο χρώμα, το χρώμα που συμβολίζει το αίμα των μαρτύρων, σχετίζονται στενά με την προσωπικότητα του Αγίου Μάρτυρα Κωνσταντίνου του Μπρενκοβένι.

Ο ρόλος αυτής της ημέρας είναι να ενημερώσει το κοινό, συμπεριλαμβανομένων των νέων, για το ρόλο του Χριστιανισμού στην ιστορία της Ρουμανίας και για τη φύση και την έκταση των χριστιανικών διώξεων, που συνεχίζονται και σήμερα.

Η οργάνωση  Open Doors ανέφερε ότι περισσότερα από 260 εκατομμυρίων Χριστιανών διώχθηκαν από την 1η Νοεμβρίου 2018 έως τις 31 Οκτωβρίου 2019.

Δείτε ακόμα – «Να συνειδητοποιήσουμε τη βία κατά των Χριστιανών».

Δείτε φωτογραφίες από τους Ναούς που φωτίστηκαν στο χρώμα του αίματος των Μαρτύρων:

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων