31/05/2023 31/05/2023 Ο Μητροπολίτης Τιργοβιστίου κ. Νήφων μίλησε στο Διεθνές Συμπόσιο «Θεολογία και χριστιανική ζωή, διακονία και τέχνη στο πλαίσιο του σημερινού κόσμου», με αφορμή τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο σύγχρονος άνθρωπος. Ο Σεβασμιώτατος παρουσίασε την ποιμαντική αποστολή της Εκκλησίας στη σύγχρονη κοινωνία, και επικαλέστηκε τα κύρια στοιχεία της χριστιανικής παράδοσης και μαρτυρίας απέναντι στις προκλήσεις των...
31 Μαΐου, 2023 - 13:47
Τελευταία ενημέρωση: 31/05/2023 - 13:36

Ρουμανία: Η απάντηση της Εκκλησίας στα προβλήματα του σύγχρονου ανθρώπου

Διαδώστε:
Ρουμανία: Η απάντηση της Εκκλησίας στα προβλήματα του σύγχρονου ανθρώπου

Ο Μητροπολίτης Τιργοβιστίου κ. Νήφων μίλησε στο Διεθνές Συμπόσιο «Θεολογία και χριστιανική ζωή, διακονία και τέχνη στο πλαίσιο του σημερινού κόσμου», με αφορμή τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο σύγχρονος άνθρωπος.

Ο Σεβασμιώτατος παρουσίασε την ποιμαντική αποστολή της Εκκλησίας στη σύγχρονη κοινωνία, και επικαλέστηκε τα κύρια στοιχεία της χριστιανικής παράδοσης και μαρτυρίας απέναντι στις προκλήσεις των σημερινών ιδεολογιών.

“Η Εκκλησία καταθέτει στον σύγχρονο κόσμο την εμπειρία ζωής και αγάπης, της κοινωνίας και της αγιότητας προσφέροντας έτσι απαντήσεις στα προβλήματα του ανθρώπου, και καθοδηγώντας τον στα μονοπάτια της ιστορίας”, όπως είπε μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το διήμερο 29 έως 30 Μαΐου στη Σχολή Ορθόδοξης Θεολογίας και Εκπαιδευτικών Σπουδών του Πανεπιστημίου “Valahia” στο Τιργκόβιστε.

Σο Διεθνές Συμπόσιο μίλησαν καθηγητές και θεολόγοι από τη χώρα και το εξωτερικό, ιερείς, αλλά και ειδικοί από το διεθνές ακαδημαϊκό περιβάλλον: Ελλάδα, Γερμανία και Λίβανο.

 

Φωτογραφία: Arhiepiscopia Târgoviștei

Με πληροφορίες από basilica (Ștefana Totorcea)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων