15/04/2020 15/04/2020 Σε συμφωνία με την Ορθόδοξη Εκκλησία της Ρουμανίας αναφορικά με τη μεταφορά του Αγίου Φωτός το βράδυ της Αναστάσεως, κατέληξε το Υπουργείο Εσωτερικών της χώρας. Αν και οι Ιερές Ακολουθίες τελούνται χωρίς πιστούς, βάσει της συμφωνίας, η μεταφορά του Αγίου Φωτός στα σπίτια θα γίνει από μικτά κλιμάκια στα οποία τα μετέχουν μέλη των σωμάτων...
15 Απριλίου, 2020 - 8:56
Τελευταία ενημέρωση: 15/04/2020 - 20:02

Ρουμανία: Η αστυνομία θα μοιράσει το Άγιο Φως

Διαδώστε:
Ρουμανία: Η αστυνομία θα μοιράσει το Άγιο Φως

Σε συμφωνία με την Ορθόδοξη Εκκλησία της Ρουμανίας αναφορικά με τη μεταφορά του Αγίου Φωτός το βράδυ της Αναστάσεως, κατέληξε το Υπουργείο Εσωτερικών της χώρας. Αν και οι Ιερές Ακολουθίες τελούνται χωρίς πιστούς, βάσει της συμφωνίας, η μεταφορά του Αγίου Φωτός στα σπίτια θα γίνει από μικτά κλιμάκια στα οποία τα μετέχουν μέλη των σωμάτων ασφαλείας (αστυνομικοί, χωροφύλακες κα.) και εθελοντές των ενοριών.

«Προκειμένου να παρέχουμε πνευματική ανακούφιση σε όλους όσους περνούν δύσκολους καιρούς, θα βοηθήσουμε την Ορθόδοξη Εκκλησία στη διανομή του Αγίου Φωτός την Πάσχα», ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών Μάρσελ Βέλα την Τρίτη το απόγευμα. Πρόσθεσε ωστόσο, ότι τα μέτρα που προβλέπονται στα στρατιωτικά διατάγματα σχετικά με την απόσταση θα πρέπει να τηρούνται ακόμη και το βράδυ του Πάσχα. Μεταξύ άλλων, απαγορεύεται ο σχηματισμός ομάδων μεγαλύτερων από τριών ατόμων.
Η συμφωνία προβλέπει επίσης, ότι η διανομή του Αγίου Φωτός θα ξεκινήσει από τις 20:00 το βράδυ.
Οι πιστοί θα μπορούν να βγαίνουν έξω από το σπίτι, ακολουθώντας τους κανόνες και να λαμβάνουν το Άγιο Φως από τις ειδικές ομάδες. Σε μεγάλη κτιριακή συγκροτήματα ένας ή δύο εκ των κατοίκων θα αναλάβουν να το λάβουν και να το μοιράσουν στους υπολοίπους.
Η Ρουμανία με 19,4 εκατ. κατοίκους ανακοίνωσε 6.879 επιβεβαιωμένα κρούσματα Covid-19 με σύνολο 346 νεκρούς

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων