28/09/2022 28/09/2022 Στον αγώνα κανένα παιδί να μην στερηθεί τα απαραίτητα στη σχολική χρονιά που ξεκίνησε μετέχει ενεργά η Εκκλησία της Ρουμανίας. Η παροχή στήριξης συμβάλει σημαντικά στην αποφυγή της εγκατάλειψης του σχολίου, ένα συχνό φαινόμενο στη χώρα καθώς πολλά παιδιά αναγκάζονται να εργαστούν από μικρή ηλικία για να βιοποριστούν. Επισκοπή Χουσίου: Στόχος τα παιδιά να μην εγκαταλείψουν...
28 Σεπτεμβρίου, 2022 - 9:14
Τελευταία ενημέρωση: 28/09/2022 - 14:18

Ρουμανία: Η Εκκλησία αποτρέπει τα παιδιά να εγκαταλείψουν το σχολείο

Διαδώστε:
Ρουμανία: Η Εκκλησία αποτρέπει τα παιδιά να εγκαταλείψουν το σχολείο

Στον αγώνα κανένα παιδί να μην στερηθεί τα απαραίτητα στη σχολική χρονιά που ξεκίνησε μετέχει ενεργά η Εκκλησία της Ρουμανίας.

Η παροχή στήριξης συμβάλει σημαντικά στην αποφυγή της εγκατάλειψης του σχολίου, ένα συχνό φαινόμενο στη χώρα καθώς πολλά παιδιά αναγκάζονται να εργαστούν από μικρή ηλικία για να βιοποριστούν.

Επισκοπή Χουσίου: Στόχος τα παιδιά να μην εγκαταλείψουν το σχολείο

Πάνω από 1.500 παιδιά από τα χωριά του Βασλούι  έλαβαν σχολικές τσάντες από την Επισκοπή Χουσίου. Παράλληλα, η Αρχιεπισκοπή Βουκουρεστίου προσέφερε άλλες 400 τσάντες σε παιδιά του Κοινωνικού Κυλικείου «Αγία Μαρία» του Συλλόγου Διακονία.

Με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς η εν Ρουμανία Ορθόδοξη Εκκλησία μεριμνά για τους μαθητές που προέρχονται από αγροτικές περιοχές και από χαμηλόμισθες οικογένειες. Η φιλανθρωπική δράση στοχεύει στο να μειωθεί το ποσοστό των παιδιών που εγκαταλείπουν το σχολείο για οικονομικούς λόγους.

Πάνω από 1.500 παιδιά από τα χωριά της περιοχής Βασλούι προμηθεύτηκαν τσάντες πλήρως εξοπλισμένες , μια δωρεά της Επισκοπής Χουσίου.

Παιδιά από αγροτικές κοινότητες της Επισκοπής Χουσίου, από τα Κέντρα Ημέρας του Συλλόγου Ορθόδοξης Φιλανθρωπίας Χουσίου και από την Επισκοπή της Νότιας Βεσσαραβίας επωφελήθηκαν από τα δώρα.

Το επισκοπικό πρόγραμμα στοχεύει, μαζί με τις υποτροφίες που προσφέρει το Επισκοπικό Κέντρο Χουσίου, στην πρόληψη της εγκατάλειψης του σχολείου.

Για τους δικαιούχους, «το σχολείο πρέπει να είναι χαρά και να έχουν τη σιγουριά ότι μέσω της εκπαίδευσης μπορούν να κάνουν καλό στη ζωή τους. Ευχαριστώ, εκ μέρους όλων των ωφελούμενων, όσους συμμετείχαν στην προσπάθειά μας να δώσουμε νόημα στη ζωή των μικρών», ο Vladimir Beregoi, πρόεδρος του Συλλόγου «Ορθόδοξη Φιλανθρωπία» – Χουσίου.

400 πλήρως εξοπλισμένες τσάντες από την Αρχιεπισκοπή Βουκουρεστίου

Σχολικές τσάντες πλήρως εξοπλισμένες μοιράστηκαν στους μαθητές από τα κεντρικά γραφεία του Κοινωνικού Κυλικείου «Αγία Μαρία» του Συλλόγου Διακονία της πρωτεύουσας, μια δωρεά της Αρχιεπισκοπής Βουκουρεστίου.

«Φέτος μπορέσαμε να προσφέρουμε πάνω από 400 εξοπλισμένα σακίδια πλάτης και είμαστε χαρούμενοι που το καταφέραμε», δήλωσε η Αντράντα Μανέσκου, κοινωνική λειτουργός.

Η πρωτοβουλία εντάσσεται στις δράσεις για την προώθηση της εκπαίδευσης και την πρόληψη της εγκατάλειψης του σχολείου εξαιτίας της κακής οικονομικής κατάστασης της οικογένειάς τους.

Φωτογραφία: Ziarul Lumina / Mihnea Păduraru, Επισκοπή Χουσίου

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων