01/04/2020 01/04/2020 Αξιοσημείωτη είναι η δράση της Ρουμανικής Ορθοδόξου Εκκλησίας εν μέσω πανδημίας, με σημαντικές δράσεις και πρωτοβουλίες κοινωνία, τα νοσηλευτικά ιδρύματα αλλά και με έντονη παρουσία στο διαδίκτυο. Όπως γράφει το basilica. ro η Εκκλησία προετοιμάστηκε από νωρίς για την αντιμετώπιση της κρίσης, πριν ακόμα ληφθούν τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα στη χώρα. Σε ολόκληρη τη Ρουμανία...
01 Απριλίου, 2020 - 10:10
Τελευταία ενημέρωση: 01/04/2020 - 9:29

Ρουμανία: Η Εκκλησία στηρίζει την κοινωνία εν μέσω πανδημίας

Διαδώστε:
Ρουμανία: Η Εκκλησία στηρίζει την κοινωνία εν μέσω πανδημίας

Αξιοσημείωτη είναι η δράση της Ρουμανικής Ορθοδόξου Εκκλησίας εν μέσω πανδημίας, με σημαντικές δράσεις και πρωτοβουλίες κοινωνία, τα νοσηλευτικά ιδρύματα αλλά και με έντονη παρουσία στο διαδίκτυο.
Όπως γράφει το basilica. ro η Εκκλησία προετοιμάστηκε από νωρίς για την αντιμετώπιση της κρίσης, πριν ακόμα ληφθούν τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα στη χώρα.
Σε ολόκληρη τη Ρουμανία οι ενορίες, τα μοναστήρια, οι επίσκοποι και οι αρχιεπίσκοποι βοηθούν ο καθένας με την ιδιότητά του, συντονίζοντας τις προσπάθειες . Παρέχουν πνευματική υποστήριξη και συμβουλευτική, αλλά και ζεστό φαγητό για νοσηλευτές, ιατρούς και σώματα ασφαλείας . Οργανώνουν ομάδες εθελοντών για να βοηθούν τους ηλικιωμένους, τους απόρους και όσους βρίσκονται σε καραντίνα.
Αρκετές Μητροπόλεις αγοράζουν ιατρικό εξοπλισμό για τα τοπικά νοσοκομεία και ενισχύουν τις προσπάθειές τους για συγκέντρωση χρημάτων.
“Όλα αυτά αντικατοπτρίζουν την αλληλεγγύη της Εκκλησίας προς τους άρρωστους, τους ηλικιωμένους και τους ευάλωτους, αλλά και την ιδιαίτερη εκτίμησή μας απέναντι στους γιατρούς και σε όσους εργάζονται σε νοσοκομεία και άλλα ιατρικά ιδρύματα», αναφέρει το Πατριαρχείο Ρουμανίας.
Η οικονομική και υλική υποστήριξη μέχρι σήμερα της Εκκλησίας ανέρχεται σε περισσότερα από 4 εκατ. λέου
Επίσης, με πρωτοβουλία του Πατριαρχείου δημιουργήθηκε η πλατφόρμα helpcubucrie.ro για να υποστηρίξει τις εθνικές προσπάθειες στην κρίση COVID-19. Σε αυτήν την ηλεκτρονική πλατφόρμα και σε μια συγκεκριμένη τηλεφωνική γραμμή χωρίς χρέωση μπορεί κανείς να ζητήσει αλλά και να προσφέρει βοήθεια

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων