03/06/2022 03/06/2022 Την Ημέρα του Παιδιού εόρτασαν διάφορα Κέντρα υποστήριξης του αγέννητου παιδιού και της μέλλουσας μητέρας, της εν Ρουμανίας Αυτοκέφαλης Ορθόδοξης Εκκλησίας. Διαρκής είναι η έμπρακτη υποστήριξη της Εκκλησίας στις μητέρες που αντιμετωπίζουν δυσκολίες. Χαρακτηριστική είναι η συνδρομή του Κέντρου υποστήριξης της εγκυμοσύνης της Αρχιεπισκοπής Ριμνικίου και του Κέντρου “Αγία Αλεξάνδρα”. Της Σβετλάνα Λεβίτσκι Ημέρα του...
03 Ιουνίου, 2022 - 14:31
Τελευταία ενημέρωση: 03/06/2022 - 14:51

ΡΟΥΜΑΝΙΑ: Η Εκκλησία στο πλευρό των αγέννητων παιδιών

Διαδώστε:
ΡΟΥΜΑΝΙΑ: Η Εκκλησία στο πλευρό των αγέννητων παιδιών

Την Ημέρα του Παιδιού εόρτασαν διάφορα Κέντρα υποστήριξης του αγέννητου παιδιού και της μέλλουσας μητέρας, της εν Ρουμανίας Αυτοκέφαλης Ορθόδοξης Εκκλησίας. Διαρκής είναι η έμπρακτη υποστήριξη της Εκκλησίας στις μητέρες που αντιμετωπίζουν δυσκολίες. Χαρακτηριστική είναι η συνδρομή του Κέντρου υποστήριξης της εγκυμοσύνης της Αρχιεπισκοπής Ριμνικίου και του Κέντρου “Αγία Αλεξάνδρα”.

Της Σβετλάνα Λεβίτσκι

Ημέρα του Παιδιού στο Κέντρο υποστήριξης της εγκυμοσύνης της Αρχιεπισκοπής Ριμνικίου

Την Τετάρτη, το Κέντρο Συμβουλευτικής και Πληροφόρησης «Doamna Maria Brâncoveanu» της Αρχιεπισκοπής Ριμνικίου πραγματοποίησε την εκδήλωση «Χρόνια πολλά, καλό μου παιδί!», το οποίο είχε ως στόχο την ενίσχυση της σχέσης των μητέρων με παιδιά.

Τα παιδιά που προέρχονται από προβληματικές οικογένειες που υποστηρίζονται από το Κέντρο συμμετείχαν σε μια δραστηριότητα που διοργανώθηκε στα κεντρικά γραφεία του Κέντρου στην περιοχή Ριμνικίου Βίλτσα, όπου γιόρτασαν την Ημέρα του Παιδιού με γλυκά και πίτσα.

Η ψυχοθεραπεύτρια Έλενα Νόρα Ροτομέζα συντόνισε εκπαιδευτικές δραστηριότητες με τα παιδιά που επισκέφθηκαν το Κέντρο: ζωγραφιές στην άσφαλτο, παιχνίδια με μπάλα και άλλες δραστηριότητες.
«Γελάσαμε, παίξαμε, τραγουδήσαμε και περάσαμε ποιοτικό χρόνο μαζί», είπε η Viorica Adriana Iancu, Κοινωνική Σύμβουλος της Αρχιεπισκοπής Ριμνικίου και η συντονίστρια του Κέντρου Συμβουλευτικής και Πληροφόρησης κ. Maria Brâncoveanu.

«Η 1η Ιουνίου, η Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού, είναι η μέρα που όλοι σκεφτόμαστε τις καλές στιγμές στην παιδική μας ηλικία και η μέρα που προσπαθούμε να συνειδητοποιήσουμε ότι όλα τα παιδιά χρειάζονται την υποστήριξη και την προσοχή μας», πρόσθεσε.

Η ευγνωμοσύνη και η ειλικρινής αγάπη των παιδιών εκδηλώθηκε μέσα από τη χαρά στα μάτια τους, υπογράμμισε η Κοινωνικός Σύμβουλος της Αρχιεπισκοπής Ριμνικίου, η οποία ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Ριμνικίου κ. Βαρσανούφιο, για την υποστήριξή του σε αυτή τη δράση.

Το Κέντρο Συμβουλευτικής και Πληροφόρησης «Doamna Maria Brâncoveanu», που εγκαινιάστηκε το 2021, λειτουργεί στον προαύλιο χώρο του Αρχιεπισκοπικού Παρεκκλησίου του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο Ριμνικίου Βίλτσα και στοχεύει στη στήριξη μελλουσών μητέρων και πολύτεκνων οικογενειών.

Κέντρο Συμβουλευτικής και Πληροφόρησης «Doamna Maria Brâncoveanu»
Αρχιεπισκοπικό Παρεκκλήσι του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου
Scuarul Mircea cel Bătrân αρ. 1, Râmnicu Vâlcea
Τηλ.: 0734207681

Η χαρά του να προσφέρεις βοήθεια στα παιδιά και τις εγκυμονούσες μητέρες στο Κέντρο “Αγία Αλεξάνδρα”

Περίπου 40 παιδιά γιόρτασαν την Τετάρτη την Ημέρα του Παιδιού στο Κέντρο “Αγ. Αλεξάνδρα η Αυτοκράτειρα” στο Βουκουρέστι. Τα περισσότερα παιδιά γεννήθηκαν με τη συνδρομή του Κέντρου. «Είναι χαρά μου να ζητάνε τη βοήθειά μας», δήλωσε η Alexandra Nadane, διευθύντρια του Κέντρου.

«Όταν μια γυναίκα ή οι έγκυες μητέρες κάνουν αυτό το βήμα, δηλαδή απευθύνονται σε εμάς για βοήθεια, τότε ανοίγουν τις καρδιές τους για να ανταποκριθούν στο κάλεσμα του Θεού να λάβουν αυτό το δώρο, που είναι το παιδί», επεσήμανε.

Τα παιδιά των ωφελούμενων μητέρων και φίλων και υποστηρικτών του Κέντρου συμμετείχαν σε εργαστήρια αφήγησης, παιχνίδια και δραστηριότητες που πρότειναν η Ioana Revnic, συντονίστρια του έργου «Tell me a story for the soul» και η Veronica Iani, συγγραφέας και εικονογράφος παιδικών βιβλίων.

Η ημέρα ξεκίνησε με επίσκεψη στο κέντρο των εθελοντών του Ανθρωπιστικού Συλλόγου Tadeu από την Ενορία «Αγ. Dumitru Posta “από το Βουκουρέστι, που δώρισε διάφορα προϊόντα για μητέρες και μωρά.

«Ήρθαμε με διάφορα προϊόντα για μητέρες που υποστηρίζονται από αυτό το συμβουλευτικό κέντρο: πάνες, καπέλα, μπλούζες για νεογέννητα, πιτζάμες για παιδιά, αλλά και νυχτικά θηλασμού για μητέρες», δήλωσε η Laura Tărăpoancă, εκπρόσωπος του συλλόγου.

«Χαιρόμαστε που είμαστε μαζί τους, θέλουμε να τους στηρίξουμε και θέλουμε να συμμετέχουμε, μαζί με τους εθελοντές μας, στις δραστηριότητες που πραγματοποιούν σήμερα, προς χαρά των παιδιών», τόνισε.

Τα παιδιά ομαδοποιήθηκαν ανά ηλικία για να κάνουν δραστηριότητες κατάλληλες για την ηλικία τους και οι γονείς έπαιξαν μαζί τους. Τα παιδιά διασκέδασαν πειραματιζόμενοι με μπαλόνια και χρώματα με την Ioana Revnic και οι μεγαλύτεροι συμμετείχαν σε ένα εργαστήρι αφήγησης αναζητώντας θησαυρούς.

Πηγή φωτογραφιών: Centrul „Doamna Maria Brâncoveanu”/ Basilica.ro

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων