31/07/2020 31/07/2020 Έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αναφέρει, σύμφωνα με το basilica.ro, ότι τα περισσότερα θύματα εμπορίας ανθρώπων στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι Ρουμάνοι και τα παιδιά αντιπροσωπεύουν σχεδόν το ένα τέταρτο (23%) του συνόλου. Τις πρώτες θέσεις καταλαμβάνουν μεταξύ άλλων στη συγκεκριμένη Έκθεση η Ουγγαρία, η Πολωνία και η Βουλγαρία. Σύμφωνα με την έκθεση, τα στοιχεία της οποίας αναφέρονται την...
31 Ιουλίου, 2020 - 9:36

ΡΟΥΜΑΝΙΑ: Η Εκκλησία στον αγώνα κατά της Εμπορίας Ανθρώπων

Διαδώστε:
ΡΟΥΜΑΝΙΑ: Η Εκκλησία στον αγώνα κατά της Εμπορίας Ανθρώπων

Έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αναφέρει, σύμφωνα με το basilica.ro, ότι τα περισσότερα θύματα εμπορίας ανθρώπων στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι Ρουμάνοι και τα παιδιά αντιπροσωπεύουν σχεδόν το ένα τέταρτο (23%) του συνόλου.

Τις πρώτες θέσεις καταλαμβάνουν μεταξύ άλλων στη συγκεκριμένη Έκθεση η Ουγγαρία, η Πολωνία και η Βουλγαρία.

Σύμφωνα με την έκθεση, τα στοιχεία της οποίας αναφέρονται την περίοδο 2015-2016 και επισημαίνει ότι “περισσότερο από το ήμισυ (56%) της εμπορίας ανθρώπων στοχεύει στη σεξουαλική εκμετάλλευση και αυτό παραμένει η πιο διαδεδομένη μορφή.” Περίπου το ένα τέταρτο (26%) διακινούνταν για εκμετάλλευση εργασίας, ενώ άλλες μορφές (όπως η καταναγκαστική επαιτεία, η συλλογή οργάνων) (18%) αντιπροσώπευαν τα υπόλοιπα.”

Ανησυχητικό φαινόμενο σύμφωνα με την έρευνα είναι ότι οι γυναίκες αντιπροσώπευαν “περισσότερο από τα δύο τρίτα (68%) των εγγεγραμμένων θυμάτων.”

Η Ορθόδοξη Εκκλησία στη Ρουμανία με διάφορες δράσεις κατά καιρούς, αλλά και με τη δημιουργία των απαραίτητων δομών, στηρίζει τις προσπάθειες υπεράσπισης της ανθρώπινης αξιοπρέπειας στον αγώνα κατά των μεγάλων επιπτώσεων της τρέχουσας ηθικής κρίσης.

Φωτογραφία: basilica.ro

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων