31/12/2020 31/12/2020 Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μαραμούρες και Σατμάρ κ. Ιουστίνος μοίρασε στα παιδιά που συμμετείχαν στις εκδηλώσεις για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά μια εικόνα της Παναγίας ως “Προστάτιδα των Ρουμάνων μεταναστών”. Στα πλαίσια της νέας χρονιάς του 2021, η Ιερά Σύνοδος της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ρουμανίας ανακήρυξε το έτος ” Τιμή στην ποιμαντική φροντίδα για του...
31 Δεκεμβρίου, 2020 - 19:05
Τελευταία ενημέρωση: 31/12/2020 - 17:51

Ρουμανία: Η Παναγία ως Προστάτιδα των μεταναστών

Διαδώστε:
Ρουμανία: Η Παναγία ως Προστάτιδα των μεταναστών

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μαραμούρες και Σατμάρ κ. Ιουστίνος μοίρασε στα παιδιά που συμμετείχαν στις εκδηλώσεις για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά μια εικόνα της Παναγίας ως “Προστάτιδα των Ρουμάνων μεταναστών”. Στα πλαίσια της νέας χρονιάς του 2021, η Ιερά Σύνοδος της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ρουμανίας ανακήρυξε το έτος ” Τιμή στην ποιμαντική φροντίδα για του Ρουμάνους εκτός της Ρουμανίας”. 

Η Εικόνα που μοιράστηκε αποτελεί μια μοναδική σύνθεση αφού εικονίζεται η Παναγία  με ομάδες από Ρουμάνους που έχουν φύγει στο εξωτερικό να βρίσκονται στο φόρεμά της και είναι έργο του αγιογράφου Γαβριήλ Σολομώντα ενώ έχει τυπωθεί επίσης στο Ημερολόγιο της Επισκοπής Μαραμούρες και Σατμάρ και όπως τόνισε ο Θεοφιλέστατος “πιστεύουμε ότι θα είναι μια μεγάλη παρηγοριά για τους αδελφούς μας που έχουν πάει σε όλο τον κόσμο”. 

Δείτε την Εικόνα:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων