01/12/2021 01/12/2021 Tο Επετειακό Μετάλλιο «Centenary of the Great Union», για τη συμμετοχή της Εκκλησίας στην προώθηση της εθνικής μνήμης και αξιών, απένειμε το απόγευμα της Τρίτης, 30 Νοεμβρίου, ο Σύμβουλος του Προέδρου της Ρουμανίας, κ. Σέγκιου Νίστορ, στον Πατριάρχη Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ. «Είναι χαρά να αναγνωρίζετε τη συμβολή της Ρουμανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας ανά τους αιώνες στη...
01 Δεκεμβρίου, 2021 - 9:22
Τελευταία ενημέρωση: 01/12/2021 - 9:33

ΡΟΥΜΑΝΙΑ: Η Πολιτεία αναγνωρίζει την προσφορά της Εκκλησίας

Διαδώστε:
ΡΟΥΜΑΝΙΑ: Η Πολιτεία αναγνωρίζει την προσφορά της Εκκλησίας

Tο Επετειακό Μετάλλιο «Centenary of the Great Union», για τη συμμετοχή της Εκκλησίας στην προώθηση της εθνικής μνήμης και αξιών, απένειμε το απόγευμα της Τρίτης, 30 Νοεμβρίου, ο Σύμβουλος του Προέδρου της Ρουμανίας, κ. Σέγκιου Νίστορ, στον Πατριάρχη Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ.

«Είναι χαρά να αναγνωρίζετε τη συμβολή της Ρουμανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας ανά τους αιώνες στη διατήρηση και καλλιέργεια της εθνικής ταυτότητας και ενότητας», δήλωσε ο Πατριάρχης κ.κ. Δανιήλ προσθέτοντας ότι η τιμή και η εκτίμηση του Προέδρου της Ρουμανίας για την Ορθόδοξη Εκκλησία της Ρουμανίας προσφέρεται την ημέρα του Αποστόλου Ανδρέα, που είναι ο προστάτης της χώρας.

Ο Μακαριώτατος διευκρίνισε ότι η ημερομηνία της 1ης Δεκεμβρίου 1918, που σηματοδότησε την Ένωση της Τρανσυλβανίας με το Βασίλειο της Ρουμανίας, ήταν η ολοκλήρωση μιας προσπάθειας που πραγματοποιήθηκε το 1918 σε όχι πολύ ευνοϊκές συνθήκες καθώς, είχαν προηγηθεί ο Α’ Παγκόσμιος Πόλεμος και η πανδημία εκείνης της εποχής. «Εκείνη η χρονιά ήταν δύσκολη, γιατί υπήρχε επίσης μια πολύ σοβαρή, επιθετική επιδημία, ο εξανθηματικός τύφος. Η ασθένεια αυτή κόστισε πολλές ανθρώπινες ζωές», παρατήρησε ο Πατριάρχης.

Το Επετειακό Μετάλλιο “Centenary of the Great Union” απονεμήθηκε από τον Πρόεδρο της Ρουμανίας “επιθυμώντας να επιβραβεύσει τις αρετές της Ρουμανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, σε εκτίμηση της προσπάθειας που καταβλήθηκε για τη διατήρηση και προώθηση της μνήμης των γεγονότων και των συμμετεχόντων στην επίτευξη της εθνικής ενότητας και το σύγχρονο ρουμανικό κράτος, συμβάλλοντας στην υπεράσπιση και τη διαιώνιση των αξιών στο όνομα των οποίων έγινε η Μεγάλη Ένωση», αναφέρεται στο συνοδευτικό γράμμα που υπογράφει ο Ρουμάνος Πρόεδρος Κλάους Ιωάννης.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων