02/02/2022 02/02/2022 Κατά την εορτή της Υπαπαντής του Κυρίου που τελέσθηκε στον Πατριαρχικό Καθεδρικό Ναό, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Πλοεστίου κ. Βαρλαάμ, Βοηθός παρά τω Πατριάρχη, αναφέρθηκε στη σημασία της εικόνας της Υπαπαντής του Κυρίου η οποία είναι “μια εικόνα που πρέπει να φέρει στην ψυχή της κάθε χριστιανή μητέρα, της οποίας η θεμελιώδης υποχρέωση είναι να δέχεται...
02 Φεβρουαρίου, 2022 - 14:50
Τελευταία ενημέρωση: 02/02/2022 - 15:00

Ρουμανία: Η θεμελιώδης υποχρέωση κάθε μητέρας

Διαδώστε:
Ρουμανία: Η θεμελιώδης υποχρέωση κάθε μητέρας

Κατά την εορτή της Υπαπαντής του Κυρίου που τελέσθηκε στον Πατριαρχικό Καθεδρικό Ναό, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Πλοεστίου κ. Βαρλαάμ, Βοηθός παρά τω Πατριάρχη, αναφέρθηκε στη σημασία της εικόνας της Υπαπαντής του Κυρίου η οποία είναι “μια εικόνα που πρέπει να φέρει στην ψυχή της κάθε χριστιανή μητέρα, της οποίας η θεμελιώδης υποχρέωση είναι να δέχεται στη ζωή της τα παιδιά που της εμπιστεύεται ο Θεός ως τα πιο πολύτιμα δώρα σε αυτόν τον κόσμο”.

Της Σβετλάνα Λεβίτσκι

Σχετικά με αυτή την εικόνα της Υπαπαντής του Κυρίου, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Πλοεστίου κ. Βαρλαάμ είπε ότι “είναι μια εικόνα που πρέπει να κρατήσουν ζωντανή οι μητέρες γνωρίζοντας ότι και αυτές έχουν το καθήκον να κρατούν στην αγκαλιά τους κάθε Κυριακή τα παιδιά στο ναό, στην Εκκλησία του Θεού για να τα χαιρετήσει ο ίδιος ο Σωτήρας Ιησούς, που λέει, “Αφήστε τα μικρά παιδιά να έρθουν σε μένα, και μην τα εμποδίσετε“”.

Στη συνέχεια, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Πλοεστίου κ. Βαρλαάμ πρόσθεσε ότι “ο δίκαιος Ιωσήφ, που δεν ήταν ο πατέρας του Σωτήρα Ιησού Χριστού, είναι μια εικόνα για όλους εκείνους που στο έργο αυτής της επίγειας ζωής έχουν παιδιά: παιδαγωγούς, δασκάλους, συμβούλους, ιερείς, νονούς και κουμπάρους- και πρέπει να φροντίζουν, ώστε τα παιδιά να βρίσκονται στην Εκκλησία, στο ναό του Θεού, στην Κοινωνία της Εκκλησίας”.

“Η σημερινή γιορτή δεν είναι μόνο ανάμνηση ενός γεγονότος που έγινε σαράντα μέρες μετά τη Γέννηση, αλλά είναι μια γιορτή που πρέπει να καλλιεργήσει στη ζωή μας τη φροντίδα των γονιών για την πνευματική ανάπτυξη των παιδιών στην κοινωνία της αιώνιας αγάπης του Θεού”, τόνισε.

“Είναι μια γιορτή να γνωρίζουμε ότι αν ο Συμεών ήρθε στο Ναό με την προτροπή του Πνεύματος, έτσι και εμείς ερχόμαστε στην Εκκλησία στις εορτές και τις Κυριακές επειδή ο φύλακας άγγελός μας και η χάρη του Αγίου Πνεύματος μέσα μας στο Βάπτισμα μας προτρέπει να συναντηθούμε με τον Θεό στο σπίτι Του, στην Εκκλησία.

Και κάθε φορά που αυτή η σκέψη επισκιάζεται από άλλους λόγους, όπως το ότι πρέπει να ξεκουραζόμαστε από την κούραση της εβδομάδας ή το ότι πρέπει να επεξεργαζόμαστε πράγματα για τα οποία δεν είχαμε χρόνο, σημαίνει ότι αυτές οι προτροπές δεν είναι από το Πνεύμα Του, αλλά από όλα αυτά που θέλουν να μας χωρίσουν από την Πηγή της ζωής, τον Σωτήρα μας Ιησού Χριστό”, κατέληξε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Πλοεστίου κ. Βαρλαάμ.

Πηγή φωτογραφιών: Basilica.ro / Mircea Florescu

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων