09/10/2021 09/10/2021 του Νίκου Οικονόμου / ope.gr Σε πλήρη εξέλιξη είναι η εκστρατεία αιμοδοσίας με την ονομασία «Δώσε αίμα, σώσε μια ζωή» που διοργανώνει το Πατριαρχείο Ρουμανίας. Σε αυτό το πλαίσιο, περισσότερα από 110 μέλη της Ρουμανικής Χωροφυλακής προσέφεραν αίμα κατά την διάρκεια της αιμοδοσίας που πραγματοποιήθηκε στο αρχηγείο της Χωροφυλακής στο Βουκουρέστι το διήμερο 7-8 Οκτωβρίου...
09 Οκτωβρίου, 2021 - 9:14
Τελευταία ενημέρωση: 09/10/2021 - 9:43

Ρουμανία: Η Χωροφυλακή αρωγός στις αιμοδοσίες της Εκκλησίας

Διαδώστε:
Ρουμανία: Η Χωροφυλακή αρωγός στις αιμοδοσίες της Εκκλησίας
  • του Νίκου Οικονόμου / ope.gr

Σε πλήρη εξέλιξη είναι η εκστρατεία αιμοδοσίας με την ονομασία «Δώσε αίμα, σώσε μια ζωή» που διοργανώνει το Πατριαρχείο Ρουμανίας. Σε αυτό το πλαίσιο, περισσότερα από 110 μέλη της Ρουμανικής Χωροφυλακής προσέφεραν αίμα κατά την διάρκεια της αιμοδοσίας που πραγματοποιήθηκε στο αρχηγείο της Χωροφυλακής στο Βουκουρέστι το διήμερο 7-8 Οκτωβρίου 2021.

Επίσης, στην δράση συμμετείχαν εθελοντές από το Παρεκκλήσιο του Ιερού Καθεδρικού Ναού της Σωτηρίας του Έθνους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στην δημοσιότητα η εκπρόσωπος της Χωροφυλακής Άνα-Μαρία Μπούρτσι, κατά την διάρκεια του διημέρου συνολικά 1.000 μέλη της Χωροφυλακής συμμετείχαν στις σχετικές δράσεις που πραγματοποιήθηκαν σε κέντρα αιμοδοσίας στην Ρουμανία.

Συγκεκριμένα, σε δηλώσεις της στο Ρουμανικό μέσο Trinitas TV και αναφερόμενη στην πρωτοβουλία, επισήμανε: «Η Ρουμανική Χωροφυλακή συμμετείχε για ακόμη μια φορά στην ζωογόνο εκστρατεία που ξεκίνησε το Πατριαρχείο Ρουμανίας. Είναι μια σπουδαία πρωτοβουλία στην οποία συμμετέχουμε από την πρώτη στιγμή, μια πρωτοβουλία που σώζει ζωές. Η αιμοδοσία πραγματοποιήθηκε στο γυμναστήριο της Ρουμανικής Χωροφυλακής με σκοπό να δοθεί μια ευκαιρία στη ζωή σε άτομα που βρίσκονται σε ανάγκη. Σήμερα στο Βουκουρέστι, 110 χωροφύλακες από διάφορες μονάδες ήταν παρόντες, και σε εθνικό επίπεδο περισσότεροι από 1.000 χωροφύλακες δήλωσαν συμμετοχή στη δράση. Επειδή η Ρουμανική Χωροφυλακή ασχολείται με την ασφάλεια των ανθρώπων, μπορούμε να πούμε ότι σήμερα κάνουμε περισσότερα από αυτό, με την έννοια ότι φροντίζουμε για τις ζωές τους. Με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο, αυτή η φαινομενικά απλή κίνηση είναι μια σπουδαία, σωτήρια κίνηση».

 

 

Στην αιμοδοσία που πραγματοποιήθηκε στο Βουκουρέστι, εκτός από τους χωροφύλακες, συμμετείχαν επίσης και οι εθελοντές από το Παρεκκλήσιο του Ιερού Καθεδρικού Ναού της Σωτηρίας του Έθνους. Κατά την διάρκεια του διημέρου, οι εθελοντές έδωσαν αίμα και φρόντισαν για την προσφορά νερού, τσαγιού, καφέ και τροφής, τα οποία ήταν απαραίτητα πριν και μετά την δωρεά αίματος για δωρητές, γιατρούς και νοσηλευτές.

 

 

Από την πλευρά της, η εκπρόσωπος του Κέντρου Μετάγγισης Αίματος του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας της χώρας Μαρία Κριστίνα Ρανέττι, μιλώντας στο Trinitas TV και αναφερόμενη στην εκστρατεία αιμοδοσίας, εξέφρασε την ικανοποίηση της για την συνεργασία των δύο κρατικών θεσμών (σ.σ. Κέντρου Μετάγγισης Αίματος του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης και Χωροφυλακής), καθώς και των εθελοντών από το Παρεκκλήσιο του Ιερού Καθεδρικού Ναού της Σωτηρίας του Έθνους.

Να σημειωθεί ότι η εκστρατεία αιμοδοσίας με την ονομασία «Δώσε αίμα, σώσε μια ζωή!» ξεκίνησε το 2013 με την ευλογία του Μακαριωτάτου Πατριάρχη Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ. Συνολικά, έχουν συγκεντρωθεί πάνω από 20.000 λίτρα αίματος από περισσότερους από 35.000 δωρητές. Στην Ρουμανία, λιγότερο από το 2% του πληθυσμού προσφέρει αίμα, σε σύγκριση με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο του 10%.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων