06/03/2020 06/03/2020 Ένα εθελοντικό κοινωνικό πρόγραμμα που αφορά την αλληλεπίδραση μεταξύ των ηλικιωμένων και των παιδιών υλοποιεί το κέντρο ημέρας “Άγιος Σεραφείμ του Σαρώφ” που υπάγεται στην Αρχιεπισκοπή Άλμπας στη Ρουμανία. Στόχος του προγράμματος είναι η διδασκαλία των παιδιών από τα ταλέντα και τις εμπερίες των ηλικιωμένων.  Το πρόγραμμα που έχει αναπτυχθεί σε εθνικό επίπεδο ενθαρρύνει τον...
06 Μαρτίου, 2020 - 15:17
Τελευταία ενημέρωση: 06/03/2020 - 15:18

Ρουμανία: Κοινό πρόγραμμα για νέους και ηλικιωμένους

Διαδώστε:
Ρουμανία: Κοινό πρόγραμμα για νέους και ηλικιωμένους

Ένα εθελοντικό κοινωνικό πρόγραμμα που αφορά την αλληλεπίδραση μεταξύ των ηλικιωμένων και των παιδιών υλοποιεί το κέντρο ημέρας “Άγιος Σεραφείμ του Σαρώφ” που υπάγεται στην Αρχιεπισκοπή Άλμπας στη Ρουμανία. Στόχος του προγράμματος είναι η διδασκαλία των παιδιών από τα ταλέντα και τις εμπερίες των ηλικιωμένων. 

Το πρόγραμμα που έχει αναπτυχθεί σε εθνικό επίπεδο ενθαρρύνει τον εθελοντισμό στην τρίτη ηλικία και την ενεργή αλληλεπίδραση μεταξύ των γενεών ενώ ταυτόχρονα υπάρχει ανταλλαγή αξιών και γνώσεων μεταξύ νέων και ηλικιωμένων.

Οι δραστηριότητες είναι επωφελείς και για τις δύο γενιές. Από τη μια πλευρά, οι ηλικιωμένοι ανακτούν το αίσθημα της χρησιμότητας και βιώνουν τη χαρά της ζωής και της παροχής σε νέα παιδία που ζουν δύσκολες καταστάσεις ενώ από την άλλη τα παιδιά δέχονται βοήθεια σε προβληματισμούς, ανακαλύπτουν νέα πάθη και αποκτούν πρακτικές δεξιότητες.

Το προηγούμενο έτος, 2019, το πρόγραμμα δραστηριοποίησε 418 ηλικιωμένους  οι οποίοι πρόσφεραν πρωτότυπα εργαστήρια συνυφασμένα με τις γνώσεις τους.

Οι ευεργετικές συνέπειες της εβδομαδιαίας αλληλεπίδρασης με τους ηλικιωμένους εθελοντές ήταν άμεσα εμφανείς στα παιδιά.

Εκτός από τη βελτίωση των βαθμών και των σχολικών αποτελεσμάτων των νέων, υπήρξε επίσης βελτίωση των σχέσεων και της γενικής συμπεριφοράς, αυξάνοντας την εμπιστοσύνη, την ενσυναίσθηση, την αυτοεκτίμηση, την αυτονομία και την υπευθυνότητα.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων