06/05/2022 06/05/2022 Ο κοινωνικός και ιεραποστολικός τομέας της Επισκοπής Μαραμούρες και Σατμάρ, καθώς και της Επισκοπής Μπελκύ συνεχίζει τις ανθρωπιστικές δράσεις για την υποστήριξη των Ουκρανών προσφύγων. Της Σβετλάνα Λεβίτσκι Πρόσφατα ο Michel Senot, Δήμαρχος της κοινότητας Σακλαί της Γαλλίας, επισκέφθηκε την Επισκοπή Μαραμούρες και Σατμάρ όπου κατέφθασε φορτηγό με προΐόντα μακράς διάρκειας τα οποία διανεμήθηκαν σε...
06 Μαΐου, 2022 - 16:25
Τελευταία ενημέρωση: 06/05/2022 - 16:28

ΡΟΥΜΑΝΙΑ: Κοινωνικές και ανθρωπιστικές δράσεις για την υποστήριξη των Ουκρανών προσφύγων

Διαδώστε:
ΡΟΥΜΑΝΙΑ: Κοινωνικές και ανθρωπιστικές δράσεις για την υποστήριξη των Ουκρανών προσφύγων

Ο κοινωνικός και ιεραποστολικός τομέας της Επισκοπής Μαραμούρες και Σατμάρ, καθώς και της Επισκοπής Μπελκύ συνεχίζει τις ανθρωπιστικές δράσεις για την υποστήριξη των Ουκρανών προσφύγων.

Της Σβετλάνα Λεβίτσκι

Πρόσφατα ο Michel Senot, Δήμαρχος της κοινότητας Σακλαί της Γαλλίας, επισκέφθηκε την Επισκοπή Μαραμούρες και Σατμάρ όπου κατέφθασε φορτηγό με προΐόντα μακράς διάρκειας τα οποία διανεμήθηκαν σε πρόσφυγες από την Ουκρανία, όπως αναφέρει το ziarullumina.

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος Michel Senot επισκέφθηκε το Ορθόδοξο Θεολογικό Σεμινάριο «Saint Joseph the Confessor» στη Μπάια Μάρε, το Δημαρχείο Târgu Lăpuș, όπου τον υποδέχθηκε ο δήμαρχος Mitru Leșe, και το Λύκειο «Petru Rareș» όπου στεγάζονται Ουκρανοί πρόσφυγες.

Επίσης, ο Δήμαρχος Michel Senot επισκέφθηκε τα μοναστήρια Borsa Pietroasa και Petrova όπου φιλοξενούνται πρόσφυγες, για να εντοπίσει τις ανάγκες τους. Στη Μονή Petrova έφτασε και ένα φορτηγό με τρόφιμα και σχολικά είδη.

Ακόμη στο μοναστήρι «Izvorul Tămăduirii» στην Πέτροβα, 50 άτομα βρήκαν καταφύγιο, ενώ 20 παιδιά σπουδάζουν στο γυμνάσιο στο Valea Vişeului, όπου τα περισσότερα από αυτά διδάσκονται στα ουκρανικά.

  • Δωρεά από την Επισκοπή Μπελκύ για το ρουμανικό χωριό Hrușeuți στην Ουκρανία

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μπελκύ κ. Αντώνιος συνοδευόμενος από τον π. Igor Roşca, πραγματοποίησε επίσκεψη στο ρουμανικό χωριό Hrușeuți της Ουκρανίας, την Τετάρτη 4 Μαΐου. Το ρουμανικό χωριό Hrușeuți (Grushivca) έχει πληθυσμό 1.187 κατοίκων, και οι πλειονότητά τους είναι Ρουμάνοι.

Σύμφωνα με το ziarullumina, οι κληρικοί έφεραν έναν τόνο με προϊόντα, όπως λάδι, ζάχαρη, αλεύρι σίτου, κορνφλάουρ και ρύζι για τους Ουκρανούς πρόσφυγες που φιλοξενήθηκαν από τους Ρουμάνους της περιοχής.

Ο π. Dumitru Tocar, είναι ο εφημέριος της εκκλησίας στο Hrușeuți, μίλησε στον Θεοφιλέστατο για τη ζωή των Ρουμάνων στην Bucovina, τις παραδόσεις και τις ιδιαιτερότητες της ποιμαντικής δραστηριότητας υπό τις τρέχουσες συνθήκες στην Ουκρανία.

Ο π. Dumitru ευχαρίστησε θερμά για τις δωρεές, και είπε ότι τα τρόφιμα θα διανεμηθούν στις οικογένειες και τα κέντρα της κοινότητας Voloca, όπου διαμένουν οι πάνω από 500 πρόσφυγες από τις περιοχές της Ουκρανίας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων