16/11/2022 16/11/2022 Το Δημοτικό Σχολείο “Άγιος Ιωάννης ο Νέος από την Σουτσεάβα” επέλεξε αυτή τη σχολική χρονιά, τη διεξαγωγή του προαιρετικού μαθήματος «Προετοιμασία για τη ζωή. Εκπαίδευση για τη ζωή και την κοινότητα», το οποίο έχει ως στόχο της ενίσχυση του αισθήματος της υπευθυνότητας και του σεβασμού, καθώς και τη βελτίωση των διαπροσωπικών σχέσεων. Της Σβετλάνα Λεβίτσκι...
16 Νοεμβρίου, 2022 - 14:31

Ρουμανία: Μάθημα σεβασμού και υπευθυνότητας σε σχολείο από την Αρχιεπισκοπή Σουτσεάβα

Διαδώστε:
Ρουμανία: Μάθημα σεβασμού και υπευθυνότητας σε σχολείο από την Αρχιεπισκοπή Σουτσεάβα

Το Δημοτικό Σχολείο “Άγιος Ιωάννης ο Νέος από την Σουτσεάβα” επέλεξε αυτή τη σχολική χρονιά, τη διεξαγωγή του προαιρετικού μαθήματος «Προετοιμασία για τη ζωή. Εκπαίδευση για τη ζωή και την κοινότητα», το οποίο έχει ως στόχο της ενίσχυση του αισθήματος της υπευθυνότητας και του σεβασμού, καθώς και τη βελτίωση των διαπροσωπικών σχέσεων.

  • Της Σβετλάνα Λεβίτσκι

Το μάθημα, το οποίο είναι διαπιστευμένο από το Υπουργείο Παιδείας της Ρουμανίας και γίνεται υπό την αιγίδα της Αρχιεπισκοπής Σουτσεάβας, προτάθηκε από τον π. Bogdan Feștilă, δάσκαλο της ρουμανικής γλώσσας σε μία από τις τάξεις του Δημοτικού της Σουτσεάβα.

Οι μαθητές παρακολουθώντας αυτό πρόγραμμα έχουν την ευκαιρία να διεξάγουν διαδραστικά μαθήματα προσωπικής ανάπτυξης, αυτογνωσίας, με έμφαση στην ανάπτυξη του χαρακτήρα και την ενίσχυση της υπευθυνότητας και του σεβασμού. Η καινοτομία του μαθήματος είναι ότι προτείνει ένα σύνολο ηθικών αξιών, με υποστηρικτικό ρόλο για την προετοιμασία και την αντιμετώπιση των προκλήσεων της ζωής.

Ακόμη το μάθημα επικεντρώνεται στην ενίσχυση της υγιούς αλληλεπίδρασης στην οικογένεια, στο σχολείο, στην ομάδα φίλων, στην τοπική κοινότητα. Οι μαθητές θα εξασκήσουν την εφαρμογή των επιθυμητών κανόνων σχέσεων σε διάφορα πλαίσια της καθημερινότητας.

Επίσης, το συγκεκριμένο μάθημα δίνει έμφαση στην ηθική ανάπτυξη, στον σεβασμό στη ζωή, στη δικαιοσύνη, στην ενσωμάτωση, στην ελευθερία και την ευθύνη, στις σχέσεις του ατόμου με τον εαυτό του και με τους άλλους.

Οι μαθητές της Ε’ τάξης Δημοτικού πρόκειται να παρακολουθήσουν τη σειρά μαθημάτων “Αυτοπροσωπογραφία”, “Εγώ και οι άλλοι”, “Ποιος είμαι”, “Τι θέλω και τι μπορώ να κάνω”, “Διαχείριση συναισθημάτων”, “Υγεία για το μυαλό και το σώμα”.

Πηγή φωτογραφιών: arhiepiscopiasucevei.ro/

Με πληροφορίες από basilica  (Ștefana Totorcea), arhiepiscopiasucevei.ro

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων