25/09/2023 25/09/2023 Πάνω από είκοσι νέοι παθιασμένοι με την ελληνική γλώσσα συμμετείχαν στα μαθήματα Αρχαίας Ελληνικής γλώσσας που πραγματοποιήθηκαν στην Ιερά Μονή Οάσας της Ρουμανίας, μεταξύ 17-24 Σεπτεμβρίου. Τα μαθήματα, η διαμονή και η διατροφή των συμμετεχόντων ήταν δωρεάν. Μοναδική προϋπόθεση για τη συμμετοχή ήταν το κατώτατο όριο ηλικίας των 14 ετών. Τα έξοδα μεταφοράς καλύφθηκαν από...
25 Σεπτεμβρίου, 2023 - 15:52
Τελευταία ενημέρωση: 25/09/2023 - 14:27

Ρουμανία: Μαθήματα ελληνικής γλώσσας στην Ιερά Μονή Οάσας

Διαδώστε:
Ρουμανία: Μαθήματα ελληνικής γλώσσας στην Ιερά Μονή Οάσας

Πάνω από είκοσι νέοι παθιασμένοι με την ελληνική γλώσσα συμμετείχαν στα μαθήματα Αρχαίας Ελληνικής γλώσσας που πραγματοποιήθηκαν στην Ιερά Μονή Οάσας της Ρουμανίας, μεταξύ 17-24 Σεπτεμβρίου.

Τα μαθήματα, η διαμονή και η διατροφή των συμμετεχόντων ήταν δωρεάν. Μοναδική προϋπόθεση για τη συμμετοχή ήταν το κατώτατο όριο ηλικίας των 14 ετών. Τα έξοδα μεταφοράς καλύφθηκαν από κάθε συμμετέχοντα ξεχωριστά, στα οποία προστέθηκε το ποσό των 20 lei για το διδακτικό υλικό που ήταν απαραίτητο για τη διεξαγωγή των μαθημάτων.

Τα μαθήματα ελληνικής γλώσσας υποστηρίζονται από τον Λέκτορα Octavian Gordon από την Ορθόδοξη Θεολογική Σχολή του Βουκουρεστίου, τον π. Mihail και την αδελφή Cristina από το Μοναστήρι της Οάσας, τον Valentin Cocan, διδακτορικό φοιτητή της Θεολογικής Σχολής στο Βουκουρέστι και από τον Ilie Stănuș, φιλόλογο.

Τα μαθήματα απευθύνονταν τόσο σε νέους που δεν είναι μυημένοι στην ελληνική γλώσσα, όσο και σε όσους γνωρίζουν τη γλώσσα.

Το εγχείρημα ξεκίνησε το φθινόπωρο του 2021 και οι νέοι που συμμετείχαν από τότε στα μαθήματα, έχουν βελτιώσεις τις γνώσεις τους.

 

 

Πηγή: Basilica (Alexandru Boboc) – Φωτογραφίες (Octavian Gordon)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων