11/08/2023 11/08/2023 Κληρικοί και πιστοί από την επαρχία Χουεντίν παρακολούθησαν μαθήματα πρώτων βοηθειών που διοργάνωσε ο Ορθόδοξος Φιλανθρωπικός Σύλλογος, που έχει παράρτημα στην περιοχή Γκέρλα της κομητείας Κλουζ της Ρουμανίας. Τα μαθήματα πρώτων βοηθειών πραγματοποιούνται κάθε χρόνο στο Πατριαρχείο Ρουμανίας σε θεολογικά λύκεια, σε καλοκαιρινές κατασκηνώσεις ή σε επισκοπικά κέντρα. «Οι συμμετέχοντες μαθαίνουν πώς να αξιολογούν την...
11 Αυγούστου, 2023 - 10:00
Τελευταία ενημέρωση: 11/08/2023 - 10:01

Ρουμανία: Μαθήματα πρώτων βοηθειών σε κληρικούς και πιστούς

Διαδώστε:
Ρουμανία: Μαθήματα πρώτων βοηθειών σε κληρικούς και πιστούς

Κληρικοί και πιστοί από την επαρχία Χουεντίν παρακολούθησαν μαθήματα πρώτων βοηθειών που διοργάνωσε ο Ορθόδοξος Φιλανθρωπικός Σύλλογος, που έχει παράρτημα στην περιοχή Γκέρλα της κομητείας Κλουζ της Ρουμανίας.

Τα μαθήματα πρώτων βοηθειών πραγματοποιούνται κάθε χρόνο στο Πατριαρχείο Ρουμανίας σε θεολογικά λύκεια, σε καλοκαιρινές κατασκηνώσεις ή σε επισκοπικά κέντρα.

«Οι συμμετέχοντες μαθαίνουν πώς να αξιολογούν την κατάσταση ενός θύματος και πώς να διαχειρίζονται καταστάσεις, είτε πρόκειται για λιποθυμία, πνιγμό, επιληπτική κρίση ή, στη χειρότερη περίπτωση, καρδιοαναπνευστική ανακοπή», εξήγησε στο Basilica.ro ο π. Horea Baciu, ιατρός βοηθός, συντονιστής προγράμματος του Ορθοδόξου Φιλανθρωπικού Συλλόγου παραρτήματος Γκέρλα.

«Οι κληρικοί συμμετέχουν ενεργά σε δραστηριότητες ενθάρρυνσης και προώθησης της διατήρησης της σωματικής υγείας και η σημερινή δραστηριότητα το επιβεβαιώνει αυτό», είπε ο π. Dan Ionuț Luputan.

Τα μαθήματα πρώτων βοηθειών είναι πολύ χρήσιμα γιατί η άμεση παρέμβαση σε περίπτωση καρδιοαναπνευστικής ανακοπής μπορεί να σώσει ζωές.

Δεν είναι η πρώτη φορά που διοργανώνονται μαθήματα πρώτων βοηθειών, καθώς στη Θεολογική Σχολή Αγίου Ανδρέου Σαγκούνα στο Σιμπίου, πόλη στην Τρανσυλβανία, οι πρωτοετείς φοιτητές θεολογίας συμμετείχαν σε ένα μάθημα πρώτων βοηθειών. Το μάθημα διοργανώθηκε από το Κοινωνικό Τμήμα της Αρχιεπισκοπής Σιμπίου και από τον Σύλλογο React Bucharest.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα του πόσο σημαντικά είναι τα μαθήματα πρώτων βοηθειών είναι ότι πριν μερικούς μήνες μία γυναίκα που συμμετείχε στη λειτουργία της Κυριακής σε μια πόλη στο Κλουζ σώθηκε από πολλά έφηβα κορίτσια που της έκαναν καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση. Τα συγκεκριμένα κορίτσια είχαν παρακολουθήσει μαθήματα πρώτων βοηθειών με την υποστήριξη ενός συλλόγου από το Κλουζ – Ναπόκα. Το προσωπικό του ασθενοφόρου που παρέλαβε τον ασθενή που είχε υποστεί καρδιοαναπνευστική ανακοπή εκτίμησε ότι η παρέμβαση των εφήβων κοριτσιών έσωσαν τη ζωή της γυναίκας.

Basilica: Iustin Gheorghe – Φωτογραφίες Huedin Orthodox Deanery

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων