09/04/2020 09/04/2020 Εγκύκλιο αναφορικά με την τέλεση των Ιερών Ακολουθιών και της Θείας Λειτουργίας από την Κυριακή των Βαΐων μέχρι και την Ανάσταση, εξέδωσε η Ιερά Σύνοδος του Πατριαρχείου Ρουμανίας, κατόπιν διαβούλευσης με το Υπουργείο Εσωτερικών της χώρας Σύμφωνα με τα νέα μέτρα οι Ιερές Ακολουθίες θα τελούνται χωρίς τη συμμετοχή πιστών. Οι περιορισμοί θα ισχύσουν τόσο...
09 Απριλίου, 2020 - 8:57
Τελευταία ενημέρωση: 09/04/2020 - 15:21

Ρουμανία: Μεγάλη εβδομάδα “κεκλεισμένων των θυρών”

Διαδώστε:
Ρουμανία: Μεγάλη εβδομάδα “κεκλεισμένων των θυρών”

Εγκύκλιο αναφορικά με την τέλεση των Ιερών Ακολουθιών και της Θείας Λειτουργίας από την Κυριακή των Βαΐων μέχρι και την Ανάσταση, εξέδωσε η Ιερά Σύνοδος του Πατριαρχείου Ρουμανίας, κατόπιν διαβούλευσης με το Υπουργείο Εσωτερικών της χώρας

Σύμφωνα με τα νέα μέτρα οι Ιερές Ακολουθίες θα τελούνται χωρίς τη συμμετοχή πιστών. Οι περιορισμοί θα ισχύσουν τόσο για την Κυριακή των Βαΐων όσο και το Ιερό Ευχέλαιο.
Το Μυστήριο της Εξομολόγησης θα τελείται μόνο κατ’ οίκον. Όταν εισέρχεται στο σπίτι των πιστών, ο ιερέας θα χρησιμοποιεί υποπόδια και μάσκα και θα λαμβάνει όλες τις απαραίτητες υγειονομικές προφυλάξεις.
Αναφορικά με το Άγιο Φως, ανακοινώνεται ότι αεροσκάφος θα μεταβεί στα Ιεροσόλυμα προκειμένου να το παραλάβει και εν συνεχεία θα διανεμηθεί στις Αντιπροσωπείες των Επισκοπών στο Διεθνή Αερολιμένα της χώρας.
Επίσης, η Ακολουθία της Αναστάσεως θα τελεστεί σύμφωνα με το Τυπικό αλλά χωρίς πιστούς. Οι καμπάνες θα σημάνουν χαρμόσυνα στις 12 το βράδυ και καλούνται οι πιστοί να ανάψουν κεριά και λαμπάδες και να βγουν σε μπαλόνια και αυλές, τηρώντας απόσταση δύο μέτρων ο ένας από τον άλλον και να ψάλλουν το “Χριστός Ανέστη”, χωρίς ωστόσο “να ενοχλούν τους γείτονες που δεν θέλουν να συμμετάσχουν σε αυτή τη γιορτή”

Φωτογραφία: basilica.ro

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων