26/05/2021 26/05/2021 Πραγματοποιήθηκε μια σημαντική εκδήλωση στο χωριό Huruiesti στο Μπακάου στη Ρουμανία. Τελέστηκε αγιασμός ενός μνημείου στο κέντρο του χωριού για τους ανθρώπους που έδωσαν τη ζωή τους για να υπερασπιστούν την χώρα κατά της διάρκεια των δύο Παγκοσμίων Πολέμων. Την Κυριακή 23 Μαΐου τελέστηκε και Τρισάγιο για τους στρατιώτες, τους μαχητές αλλά και τους βετεράνουν...
26 Μαΐου, 2021 - 17:15
Τελευταία ενημέρωση: 26/05/2021 - 16:31

Ρουμανία: Μνημείο για τους ήρωες των Παγκοσμίων Πολέμων

Διαδώστε:
Ρουμανία: Μνημείο για τους ήρωες των Παγκοσμίων Πολέμων

Πραγματοποιήθηκε μια σημαντική εκδήλωση στο χωριό Huruiesti στο Μπακάου στη Ρουμανία. Τελέστηκε αγιασμός ενός μνημείου στο κέντρο του χωριού για τους ανθρώπους που έδωσαν τη ζωή τους για να υπερασπιστούν την χώρα κατά της διάρκεια των δύο Παγκοσμίων Πολέμων.

Την Κυριακή 23 Μαΐου τελέστηκε και Τρισάγιο για τους στρατιώτες, τους μαχητές αλλά και τους βετεράνουν του πολέμου που έχουν χάσει τη ζωή τους στα χωριά της περιοχής και ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Βασίλειος Abageru υπογράμμισε τη σημασία του γεγονότος σημειώνοντας μεταξύ άλλων “Ένας λαός που δεν γνωρίζει την ιστορία του είναι σαν ένα παιδί που δεν γνωρίζει τους γονείς του”.

Και ο καθηγητής Ιστορίας Κωνσταντίνος Κιόκαρλε παρουσίασε στους συμμετέχοντες μια ιστορική στιγμή από τους δύο παγκόσμιους πολέμους.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων