05/04/2024 05/04/2024 Ο Επίσκοπος Μπελκύ κ. Aντώνιος επισκέφθηκε, στις 3 Απριλίου, τέσσερα εκπαιδευτικά ιδρύματα της πόλης Μπέλτσι, και προσέφερε υποτροφία σε έναν φοιτητή από κάθε ίδρυμα. Τα κριτήρια επιλογής ήταν οικονομικά, δηλαδή υποτροφία έλαβαν οι μαθητές που έχουν περιορισμένες οικονομικές δυνατότητες. Συγκεκριμένα, επισκέφθηκε το College of Light Industry, το College of Medicine, το IP Railway Technical College...
05 Απριλίου, 2024 - 15:40
Τελευταία ενημέρωση: 05/04/2024 - 15:19

Ρουμανία: Ο Επίσκοπος Μπελκύ προσέφερε υποτροφίες σε μαθητές με οικονομικές δυσκολίες

Διαδώστε:
Ρουμανία: Ο Επίσκοπος Μπελκύ προσέφερε υποτροφίες σε μαθητές με οικονομικές δυσκολίες

Ο Επίσκοπος Μπελκύ κ. Aντώνιος επισκέφθηκε, στις 3 Απριλίου, τέσσερα εκπαιδευτικά ιδρύματα της πόλης Μπέλτσι, και προσέφερε υποτροφία σε έναν φοιτητή από κάθε ίδρυμα. Τα κριτήρια επιλογής ήταν οικονομικά, δηλαδή υποτροφία έλαβαν οι μαθητές που έχουν περιορισμένες οικονομικές δυνατότητες.

Συγκεκριμένα, επισκέφθηκε το College of Light Industry, το College of Medicine, το IP Railway Technical College και το IP Polytechnic College από τη Balti.

Μετά την απονομή των υποτροφιών, ο Επίσκοπος προσέφερε στο διδακτικό προσωπικό Διπλώματα Ευγνωμοσύνης «για την προώθηση της ιστορικής αλήθειας για το ρουμανικό έθνος και για την ενθάρρυνση των μαθητών να συμμετάσχουν στους διαγωνισμούς ιστορίας που διοργανώνει η Επισκοπή Μπελκύ».

Ο Επίσκοπος κ. Αντώνιος ευχαρίστησε τους δασκάλους για το θυσιαστικό τους έργο για την εκπαίδευση της νέας γενιάς, το οποίο έργο τους δεν εκτιμάται και δεν αμείβεται σωστά, όπως  αναφέρει το Γραφείο Τύπου της Επισκοπής.

Η Επισκοπή Μπελκύ προσφέρει τις υποτροφίες «Mitropolitan Visarion Puiu» και «Mecena Vasile Stroescu» για τέταρτη συνεχή χρονιά, με τη συνδρομή της Ιεράς Μητρόπολης Δυτικής και Νότιας Ευρώπης. Για το ακαδημαϊκό έτος 2023 – 2024 χορηγούνται 41 υποτροφίες: 20 υποτροφίες «Mitropolit Visarion Puiu» αξίας 850 lei (MDL) και 21 υποτροφίες «Mecena Vasile Stroescu» αξίας 700 lei (MDL).

Οι υποτροφίες προσφέρονται σε μαθητές ή μαθητές Λυκείου για δέκα μήνες του ακαδημαϊκού έτους.

Πηγή: basilica, Episcopia de Bălți

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων