23/07/2021 23/07/2021 Ο Πρόεδρος Klaus Iohannis προσέφερε στον Πατριάρχη Ρουμανίας Δανιήλ, το “Περιλαίμιο του Τάγματος του Αστέρα της Ρουμανίας”, την παλαιότερη και υψηλότερη διάκριση του ρουμανικού κράτους. Η τιμητική αυτή διάκριση, απονεμήθηκε από τον Πρόεδρο της Ρουμανικής Δημοκρατίας, ως ένδειξη μεγάλης εκτίμησης για την εξαιρετική συμβολή στην καθοδήγηση της ποιμαντικής, ιεραποστολικής, πολιτιστικής, κοινωνικής και φιλανθρωπικής δραστηριότητας της Ορθόδοξης Εκκλησίας...
23 Ιουλίου, 2021 - 12:30
Τελευταία ενημέρωση: 23/07/2021 - 12:35

ΡΟΥΜΑΝΙΑ: Ο Πρόεδρος βράβευσε τον Πατριάρχη Δανιήλ

Διαδώστε:
ΡΟΥΜΑΝΙΑ: Ο Πρόεδρος βράβευσε τον Πατριάρχη Δανιήλ

Ο Πρόεδρος Klaus Iohannis προσέφερε στον Πατριάρχη Ρουμανίας Δανιήλ, το “Περιλαίμιο του Τάγματος του Αστέρα της Ρουμανίας”, την παλαιότερη και υψηλότερη διάκριση του ρουμανικού κράτους.

Η τιμητική αυτή διάκριση, απονεμήθηκε από τον Πρόεδρο της Ρουμανικής Δημοκρατίας, ως ένδειξη μεγάλης εκτίμησης για την εξαιρετική συμβολή στην καθοδήγηση της ποιμαντικής, ιεραποστολικής, πολιτιστικής, κοινωνικής και φιλανθρωπικής δραστηριότητας της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ρουμανίας, στη χώρα και στη διασπορά και για την προώθηση του διαθρησκευτικού διαλόγου.

Στην ομιλία του, ο Πρόεδρος της Ρουμανίας υπογράμμισε τη σημαντική συμβολή του Πατριάρχη Δανιήλ και επιβεβαίωσε, ότι η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ρουμανίας είναι σημαντικός εταίρος διαλόγου του ρουμανικού κράτους για την εδραίωση της δημοκρατικής κοινωνίας, αλλά και του θεμελιώδους ρόλου που ανέλαβε “στην ανάπτυξη του διαθρησκευτικού διαλόγου τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο».

Θέλω να σας συγχαρώ για το παράδειγμα της ισορροπίας και της σοφίας που προσφέρετε στον εξαιρετικά ευαίσθητο τομέα της σχέσης μεταξύ Cults, καθώς και μεταξύ αυτών και των κρατικών αρχών, και σας εύχομαι στο μέλλον οι Ρουμάνοι Ορθόδοξοι Η Εκκλησία θα εκδηλωθεί στην άμυνα και θα προωθήσει αυτό το μοντέλο σχέσεων!

Ο Ρουμάνος Πρόεδρος σημείωσε την έντονη συμμετοχή του Πατριάρχη, στη «διατήρηση του θησαυρού που άφησαν οι προσωπικότητες της ρουμανικής πνευματικότητας» και υποστήριξε, ότι “σήμερα, μία από τις πιο περίπλοκες προκλήσεις, στις οποίες ανταποκρίνεστε, επιτυχώς, είναι η διατήρηση της πνευματικής ταυτότητας και της συνοχής στις ρουμανικές κοινότητες της διασποράς. Η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ρουμανίας έχει αναπτύξει σύγχρονα μέσα μαζικής ενημέρωσης, τα οποία μεταφέρουν το ποιμαντικό, ιεραποστολικό και ανθρωπιστικό μήνυμα της πίστης στις πιο απομακρυσμένες ρουμανικές κοινότητες“.

Ο Πατριάρχης κ.κ. Δανιήλ ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Ρουμανίας και σημείωσε, ότι λαμβάνει τη διάκριση “ως ένδειξη εκτίμησης όχι μόνο των δραστηριοτήτων του ως Πατριάρχη, αλλά ως τιμή για ολόκληρη την Ορθόδοξη Εκκλησία της Ρουμανίας και αυτό ειδικά το έτος, που αφιέρωσε η Ιερά Σύνοδος στην ποιμαντική φροντίδα Ρουμάνων εκτός Ρουμανίας. Έχουμε τη μεγαλύτερη διασπορά της Ρουμανίας στην ιστορία του λαού, κάτι που είναι μια ευκαιρία, αλλά και μια πρόκληση. Ως εκ τούτου, καταβάλαμε προσπάθειες, μαζί με τις κρατικές αρχές, για να διατηρήσουμε εντός Ρουμανίας τους νέους, που, για διάφορους λόγους, εργάζονται ή σπουδάζουν στο εξωτερικό”.

Πληροφορίες – Φωτογραφίες: basilica.ro

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων