04/06/2022 04/06/2022 Στο πλαίσιο της δράσης «Ελάτε να χαρούμε τον Κύριο!», δημιουργήθηκε η παιδική χορωδία «Ama Deus» η οποία ερμήνευσε διάφορα τραγούδια με θρησκευτικό περιεχόμενο στον πανηγυρίζοντα Καθεδρικό Ναό Αναλήψεως του Κυρίου Μπουζαίου, παρουσία του Αρχιεπισκόπου Μπουζαίου και Βραντσέας κ. Κυπριανού. Της Σβετλάνα Λεβίτσκι Η παιδική χορωδία «Ama Deus» δημιουργήθηκε φέτος, με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου κ....
04 Ιουνίου, 2022 - 19:00
Τελευταία ενημέρωση: 04/06/2022 - 19:06

ΡΟΥΜΑΝΙΑ: Παιδικές φωνές γέμισαν τον πανηγυρίζοντα Καθεδρικό Ναό Αναλήψεως του Κυρίου

Διαδώστε:
ΡΟΥΜΑΝΙΑ: Παιδικές φωνές γέμισαν τον πανηγυρίζοντα Καθεδρικό Ναό Αναλήψεως του Κυρίου

Στο πλαίσιο της δράσης «Ελάτε να χαρούμε τον Κύριο!», δημιουργήθηκε η παιδική χορωδία «Ama Deus» η οποία ερμήνευσε διάφορα τραγούδια με θρησκευτικό περιεχόμενο στον πανηγυρίζοντα Καθεδρικό Ναό Αναλήψεως του Κυρίου Μπουζαίου, παρουσία του Αρχιεπισκόπου Μπουζαίου και Βραντσέας κ. Κυπριανού.

Της Σβετλάνα Λεβίτσκι

Η παιδική χορωδία «Ama Deus» δημιουργήθηκε φέτος, με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου κ. Κυπρανού, και τη διευθύνει η καθ. Dr. Marilena Rădulescu.

Τα παιδιά ερμήνευσαν θρησκευτικού περιεχομένου τραγούδια, ανάλογα με την ηλικία τους, και ενθουσιάστηκαν από το χειροκρότημα του κοινού.

Μετά την παιδική χορωδία, ερμήνευσε η Μικτή Ορθόδοξη Χορωδία «Neagu Ionescu» του Καθεδρικού Ναού υπό τη διεύθυνση του π. Καθ. Gianin-Cristian Oprea.

Μετά τις δύο χορωδίες, ο Σεβασμιώτατος μίλησε για τη σημασία της εορτής της Αναλήψεως του Κυρίου, και συνεχάρη τους μικρούς και τους μεγάλους από τις δύο χορωδίες.

Όλα τα παιδιά έλαβαν δώρα από τον Σεβασμιώτατο ως ένδειξη εκτίμησης για τις προσπάθειες που καταβλήθηκαν για την πρώτη τους εμφάνιση ενώπιον του κοινού.

Στον Καθεδρικό Ναός Αναλήψεως του Κυρίου που πανηγύρισε την Πέμπτη 2 Ιουνίου 2022, τη Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Σεβασμιώτατος πλαισιωμένος από 12 ιερείς.

Στο τέλος, ο Σεβασμιώτατος χειροτόνησε σε αρχιδιάκονους τους δύο διακόνους του Καθεδρικού Ναού, π. Ionuț-Marian Băicuș και π. Bogdan Olteanu.

Η εορτή της Αναλήψεως ολοκληρώθηκε με την τελετή βράβευσης των νικητών του Εθνικού Κατηχητικού Διαγωνισμού «Η προσευχή στη ζωή μου». Με την ευκαιρία αυτή, τα παιδιά και οι συντονιστές δάσκαλοί τους έλαβαν δώρα από τη Αρχιεπισκοπή, αποτελούμενα από διπλώματα συμμετοχής, εικόνες, την Καινή Διαθήκη με Ψαλμούς, προσευχητάρια και άλλους θρησκευτικούς τόμους.

Με πληροφορίες από arhiepiscopiabzvn

Φωτογραφίες από arhiepiscopiabzvn, ziarullumina, basilica

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων