17/08/2021 18/08/2021 Το δεύτερο μεγαλύτερο ετήσιο προσκύνημα της Ρουμανίας θεωρείται ότι είναι στην Ιερά Μονή Νικουλά (Mănăstirii Nicula) στην βόρεια Ρουμανία, κατά την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Τη φετινή χρονιά συμμετείχαν στους εορτασμούς περισσότερα από 17 χιλιάδες άτομα. Από το πρωί του Σαββάτου ξεκίνησαν οι εορταστικές εκδηλώσεις με την προσκυνηματική πορεία μέχρι την Ιερά Μονή για...
17 Αυγούστου, 2021 - 21:45
Τελευταία ενημέρωση: 18/08/2021 - 0:36

Ρουμανία: Πλήθος κόσμου στο προσκύνημα στη Μονή Νικουλά

Διαδώστε:
Ρουμανία: Πλήθος κόσμου στο προσκύνημα στη Μονή Νικουλά

Το δεύτερο μεγαλύτερο ετήσιο προσκύνημα της Ρουμανίας θεωρείται ότι είναι στην Ιερά Μονή Νικουλά (Mănăstirii Nicula) στην βόρεια Ρουμανία, κατά την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Τη φετινή χρονιά συμμετείχαν στους εορτασμούς περισσότερα από 17 χιλιάδες άτομα.

Από το πρωί του Σαββάτου ξεκίνησαν οι εορταστικές εκδηλώσεις με την προσκυνηματική πορεία μέχρι την Ιερά Μονή για να ακολουθήσει ο Πανηγυρικός Εσπερινός και η Λιτάνευση της Εικόνος της Θεοτόκου η οποία ολοκληρώθηκε περίπου στις 2 το πρωί.

Ανήμερα της εορτής της Κοιμήσεως, Κυριακή 15 Αυγούστου, τελέστηκε Πανηγυρική Θεία Λειτουργία από τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Βαντ, Φελεάκ και Κλουζ κ. Ανδρέα.

Σημειώνεται ότι το μεγαλύτερο προσκύνημα των Ρουμάνων θεωρείται η προσκύνηση της Αγίας Παρασκευής της Επιβατινής στο Ιάσιο.

Δείτε τη συλλογή φωτογραφιών:

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων